Ocean Park v HongKongu

15:38 | 25.02.2013 Mei 3
Ocean Park v HongKongu (香港海洋公園) byl otevřen v roce 1977. Je zábavním parkem s živočišnými exponáty, vzrušujícími jízdami a představeními.
Ocean Park
Ocean Park FOTO: Xiaomin Wang
V roce 2012 získal park nejprestižnější ocenění v zábavě a průmyslu zábavních parků - Applause Award a stal se tak prvním asijským vítězem této ceny.
 
Park se nachází na jižní straně ostrova HongKong a pokrývá více než 870 000 metrů čtverečních. Nábřeží a vrcholky jsou spojeny lanovkou Ocean Express.
 
V jednom dni tu můžete zažít polární dobrodružství a prozkoumat severní i jižní pól. Můžete si užít jízdu na bobech a setkat se s tučňáky královskými. Jsou tu k vidění také mroži, polární lišky, sněžné sovy a jiná mimořádná zvířata. A když si potřebujete odpočinout, můžete tu zajít do restaurace Tuxedos, která podává občerstvení s výhledem na více než 70 tučňáků, kteří dovádějí na ledě.
 
Část parku s názvem Old HongKong, česky tedy Starý Hongkong, přináší jedinečnou kulturu Hongkongu v letech 1950, 1960 a 1970. Vychutnejte si památky a zvuky z dávných dob na palubě Tramvaje dědictví. Budete uchváceni barvami a scénami starých ulic. Udělejte si výlet do nostalgie a vezměte si domů nějaké starožitné suvenýry, abyste uchovali vzpomínky naživu.
 
V parku můžete také vidět krásná asijská zvířata v čele s pandou velkou. K vidění je také panda červená, čínští velemloci a aligátoři. Také můžete obdivovat expozici Goldfish Treasures se zlatými rybkami nebo můžete navštívit barevné ptáky.


 
V oblasti Aqua City je zase k vidění mnoho podmořských živočichů. Tento zážitek je nedefinovatelný. Také se můžete vydat na badatelskou cestu po Grand Aquarium, kde najdete kolem 5000 ryb a více než 400 jejich druhů a také další vodní divy.
 
Ocean Park HongKong se zavázal k propagaci a podpoře ochrany zvířat v Hongkongu a po celé Asii. Část výtěžku ze vstupenek a některých maloobchodních položek jde na nadaci Ocean Park Conservation Foundation, na podporu projektu Zachování zvěře a rostlinstva.
 
Kromě atrakcí a živočišných expozic park také provozuje laboratoře, observatoře, vzdělávací oddělení a Fond velryb a delfínů.
 
Ocean Park HongKong vyvinul mnoho nových plemen zlaté rybky a byl první institucí na světě, která měla úspěch v umělém oplodňování delfínů skákavých.
 
Maskotem parku je lachtan jménem Whiskers, v čínštině Wai Wai. Ten byl představen 9. prosince 2000.

Zde jsou oficiální stránky parku.
 

ZDROJE: discoverhongkong.com, en.wikipedia.org
FOTO: Xiaomin Wang

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9