Chatuchak - víkendový trh v Bangkoku

16:00 | 10.06.2017 Eunka 0
Nakupujete rádi? Pokud ano, tak až jednou zavítáte do Thajska, nenechte si ujít víkendový trh v Bangkoku.
Víkendový trh v Bangkoku
Víkendový trh v Bangkoku FOTO: Mohd Azli Abdul Malek / flickr...
Chatuchak je takové "městečko", které ožije vždy od sobotního rána do nedělního večera. Je domovem pro více než 8000 stánků. Rozloha areálu je zhruba 35 akrů. A pro zvědavé turisty je to učiněný ráj. 

Co všechno lze na takovém místě koupit? Všechno možné. Ovoce, zeleninu, ryby, květiny, různé výrobky z keramiky, porcelánu i ze dřeva. Také oblečení, obrazy, slunečníky, sošky, vázy a další suvenýry a drobnosti. Samozřejmě tu nechybí ani stánky s typickými thajskými pokrmy a nápoji. Je přece jasné, že se lidé znavení nakupováním musí i občerstvit.

Velké tržiště se skládá z labyrintu uliček, ale nemusíte se zas tolik bát, že zabloudíte (i když se to stává) - jsou totiž očíslované. Tyto uličky jsou také seskupeny do oddílů a to je dělá přehlednějšími. Každý den sem zavítá asi 200 000 návštěvníků a z toho 30% patří mezi turisty. 



Jak na takovém trhu pohodlně přežít?
- Obujte si boty, které netlačí, a vydržíte v nich chodit celý den. Na jehlové podpatky raději zapomeňte.
- Pijte. Budete se příšerně potit a bez příjmu tekutin byste mohli omdlít.
- Raději tam nechoďte sami. Co kdyby se vám třeba udělalo špatně z toho množství lidí, horka a pachů.
- Připravte se na to, že tam budou i živá zvířata. Pokud se bojíte hadů, tak si návštěvu trhů promyslete. Určitě tam totiž nebudou chybět a prodavač vám je může strčit až do ruky. Také milovníci zvířat asi nezvládnou pohled na natlačené psíky či kočky v klecích a mnohdy odhozené mrtvolky mláďat, která nepřežila přepravu. V Thajsku funguje i černý trh se zvířaty, tak pozor na to. A to už ani nemluvíme o výrobcích z pravé zvířecí kůže.
- Počítejte i s napodobeninami známých značek.

Rad by se jistě našlo ještě dost, ale vy si chcete přece nákupy užít. Takže zatím sice jen na fotografiích, ale kdo ví... třeba letos v létě nebo někdy jindy do Thajska poletíte. Pak se můžete pochlubit, co jste si na trhu v Bangkoku koupili.


ZDROJ: bangkok.comcookiesound.com
FOTO: Axel Drainville / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9