TOP 10 okouzlujících míst v Changsha, Číně

18:00 | 06.08.2016 Peťul_TripleS 0
Changsha, hlavní město provincie Hunan, se nachází na dolním toku řeky Xiang, pramenu řeky Yangtze. Jedná se o jedno z nejznámějších historických a kulturních měst v Číně, které se může chlubit historií dlouhou více než 3 000 let. Kam tedy zamířit?
Ostrov Juzi
Ostrov Juzi FOTO: china.org.cn
Changsha je rodné město mnoha čínských spisovatelů a vědců a je také místem, kde vykopali spoustu historických pozůstatků. V posledních letech si město Changsha vysloužilo přezdívku „město zábavy“ a to díky rostoucímu počtu hospod a populárních televizních pořadů. Malebná přírodní scenérie města se považuje za úžasnou, proto tu pro vás máme desítku míst, kam byste se jistě měli podívat.
 

10 Lesopark Daweishan (大围山森林公园)



Lesopark Daweishan se nachází na severozápadě města Liuyang, 148 kilometrů od města Changsha. Proslavil se svými hustými lesy, malebnou scenérií, mírným podnebím a širokou škálou rostlinných a živočišných druhů. Lesopark je známý jako „zelená perla uvnitř východního Hunanu.“

Park je také známý jako „přírodní muzeum živočichů a rostlin,“ jelikož se může chlubit více než 3 000 druhy rostlin a více než 60 druhy volně žijících zvířat. Je to skvělé místo na letní procházku, kde se můžete nadýchat čerstvého vzduchu. Vstupné vás tu bude stát téměř 200 Kč.
 

9 Chrám Kaifu (开福寺)



Kaifu je známý buddhistický chrám nacházející se ve čtvrti Kaifu, ve městě Changsha. Chrám byl původně postaven v roce 927 během Pěti dynastií (907 - 960), proto se může chlubit historií dlouhou více než 1000 let.

Vchod se skládá ze tří klenutých průchodů majících na výšku 10 metrů. Do nich jsou vyryty barevné květiny a rostliny. Pokrývá rozlohu 48 000 metrů čtverečních a zahrnuje tři hlavní haly v centrální oblasti a několik dalších budov po obou stranách jako jsou jídelna, sklad, depozitář buddhistických textů a meditační místnost. Vstupné se tu pohybuje okolo 60 Kč.
 

8 Ekologická ZOO Changsha (长沙生态动物园)



Ekologická ZOO Changsha se nachází ve městě Muyun, Changshe a byla otevřena v roce 2010. Jejím předchůdcem byla ZOO Changsha s historií 54 let. Pokrývá rozlohu sta hektarů a je rozdělena do zóny pěší, řidičské, vzdělávací, ekologické malebné, odpočinkové a servisní. Je tu více než 300 druhů zvířat a bydlí tu celkem 5000 zvířat. Tato ZOO je oblíbeným místem jak pro děti, tak dospělé. Vstupné vás tu bude stát téměř 320 Kč.
 

7 Jezero Shiyan (石燕湖)



Jezero Shiyan je malebné místo o rozloze pěti čtverečních kilometrů nacházející se na křižovatce měst Changsha, Zhuzhou a Xiangtan a je obklopeno horami. Vyznačuje se hustými lesy, impozantně vysokými vrcholy, zelenými vodami a čistými prameny. Pokládá se za „pás přírodního kyslíku“ a „zelenomodrý sen občanů.“

Návštěvníci se tu mohou účasnit různých volnočasových aktivit jako veslování dračích lodí, jízda na koni, horolezectví, grilování, rybaření a táboráku. Je to jedno z deseti nejoblíbenějších letovisek místních obyvatel. Vstupné se tu pohybuje okolo 400 Kč.
 

6 Changsha Window of the World (长沙世界之窗)



Changsha Window of the World je zábavní park nacházející se na břehu řeky Liuyang v severovýchodním předměstí. Pokrývá rozlohu 400 000 čtverečních metrů a jedná se o největší zábavní park v celé centrální Číně.

Park byl založen v roce 1997 a vyznačuje se asi 120 zmenšenými světoznámými turistickými atrakcemi, historickými památkami a architekturou včetně German New Swan City, Majáku na ostrově Faru, Pyramidy v Louvru, Visutých zahrad Semiramidiných a egyptských pyramid. Turisté se tu také mohou těšit ze zábavních zařízení, pěveckého a tanečního představení, přehlídek, filmů a hudební fontány. Vstupné vás tu bude stát skoro 520 Kč.
 

5 Starodávné město Jinggang (靖港古镇)



Nachází se v severozápadním Wangcheng County. Jinggang je starodávné město s dlouhou historií a bohatou kulturou. V dávných dobách bylo město slavným přístavem a obchodním centrem, jelikož se nachází na západním břehu řeky Xiangjiang. Také si vysloužilo pověst jako „jeden ze čtyř největších čínských trhů s rýží.“

Objevili tu spoustu památek a starožitností. Většina z nich byla z kamene a keramiky. Jsou k vidění v muzeích města. Také byste si tu neměli nechat ujít některou z místních specialit jako jsou uzený fazolový tvaroh a pečená ryba.
 

4 Tianxin Pavilion Park(天心阁公园)



Nachází se v jihovýchodním rohu centra města Changsha. Park je hlavní atrakcí města stejně jako historický mezník Changsha. Pokrývá rozlohu 2,67 hektarů a vyznačuje se pavilonem, zachovalými starodávnými hradbami a několika dalšími architektonickými zlatými hřeby.

Pavilon byl původně postaven během dynastie Ming (1368 - 1644) a zrenovován během dynastie Qing (1644 - 1911). Zničen byl v roce 1938 a přestavěn v roce 1983. Na výšku má 17,5 metru a je podepřen 60 dřevěnými sloupy. Park byl v roce 1924 postaven na ochranu pavilonu.
 

3 Mawangdui(马王堆)



Mawangdui je archeologické naleziště ve městě Changsha, provincii Hunan. Plocha se skládá ze dvou malých pahorků sedlového tvaru, které jsou 20 metrů od sebe a navzájem se pojí v podzemí.

Mawangdui čítá hrobky tří lidí ze západní dynastie Han (206 př.n.l. - 9 n.l.) - Marquie Li Cang, jeho ženy a muže, u něhož se domníváme, že je jejich syn. Místo se kopalo od roku 1972 do roku 1974.

První dvě hrobky jsou zaplněné, jen ta třetí je otevřena veřejnosti. Většina artefaktů z Mawangdui je k vidění v Provinčním muzeu Hunan. Vstupné vás tu bude stát 8 Kč.
 

2 Akademie Yuelu (岳麓书院)



Akademie Yuelu se nachází na východní straně hory Yuelu v Changshe, hlavním městě provincie Hunan, a na západním břehu řeky Xiangjiang. Založena byla v roce 976 během dynastie Song (960 - 1279) za vlády císaře Kaibao. Za posledních tisíc let je to jedna ze čtyř čínských nejprestižnějších akademií. Renomovaní konfuciánští učenci Zhu Xi a Zhang Shi tu na akademii přednášeli.

Od roku 1926 je akademie součástí univerzity Hunan. Je výzkumným centrem pro humanitní obory, společenské vědy a čínské studie. Vstupné se tu pohybuje okolo 200 Kč.
 

1 Ostrov Juzi (橘子洲)



Ostrov Juzi, také známý jako ostrov Ju nebo Pomerančový ostrov, se nachází ve středu řeky Xiangjiang, naproti Changshe, hlavnímu městu provincie Hunan. Ostrov dostal jméno po pomerančích rozházených po celém ostrově během sklizně.

Stvořen byl v roce 305 a své jméno ostrov dostal v šestém století podle díla slavného básníka během dynastie Tang (618 - 907). Má 140 metrů na délku a 40 metrů na šířku. Říká se, že je to největší vnitrozemní ostrůvek na světě a během léta je oblíbeným místem, protože se tu teploty od května po červenec nevyšplhají tak vysoko.


FOTO & ZDROJ: china.org.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9