TOP 10 děsivých turistických míst v Číně

18:01 | 11.05.2016 Peťul_TripleS 3
Některá turistická místa z dávných dob jsou také místy způsobující smrt. Spousta lidí, kteří tato místa navštívili, se nikdy nevrátila. Jsou na černé listině cestovních kanceláří a velmi málo lidí má odvahu tato místa navštívit. Máte ji i vy?
Vesnice Fengmen
Vesnice Fengmen FOTO: china.org.cn

10 Starověká vesnice Luoxiang (罗垟古村)



Nachází se ve vzdálené hoře v okrese Yongjia, Wengzhou, provincii Zhejiang. Starověká vesnice Luoxiang je zemí idylické krásy s historií 500 - 600 let. Kvůli nevyhovující dopravě má vesnice stále dobře zachovalé domy, neznečištěné životní prostředí a tradiční způsob života. Pro mnoho cestovatelů to je milovaná destinace.

Nicméně od roku 2000 desítky vesničanů nevysvětlitelně zemřely a dva požáry se přehnaly přes více než osmdesát starých domů, což samozřejmě u vesničanů vyvolalo paniku. A tak se této obci přezdívá Vesnice duchů.
 

9 Bludiště hory Wawu (瓦屋山迷魂凼)



Národní lesopark hory Wawu se nachází v okrese Hongya, Meishan, provincii Sichuan, 180 kilometrů od Chengdu. Bludiště v parku, jihovýchodně od Mandarínského kachního jezírka, nese přezdívku Bermudský trojúhelník na souši, protože se nachází na stejné zaměpisné šířce jako Bermudský trojúhelník.

S komplikovaným terénem a abnormálními geologickými strukturami je bludiště nebezpečným místem, kde jsou kompas a hodinky mimo provoz. Jakmile jednou vstoupíte do bludiště, tak snadno východ nenajdete, což je důvod, proč bludiště stále zůstává záhadou.
 

8 „Spáry smrti,“ hora Liupan (六盘山的"鬼门关")



Oblast řeky Erlong národního lesoparku hory Liupan, jež se nachází v jižní části autonomní oblasti Ningxia Hui, je malebnou oblastí pro cestování a bádání. Jelikož je domovem stovky divokých rostlin a zvířat, je to místo, kde můžete narazit na různá zvířata jako jsou srnec, bažanti, zajíci apod.

Zóna v parku pod názvem „Spáry smrti“ je určena pro vědecké zkoumání a průzkum, proto vám nebude povolen vstup, pokud s vámi nebude profesionální průvodce. Po páté hodině odpolední tu možná najdete i leopardy…
 

7 „Brána pekla,“ hora Kunlun (昆仑山的"地狱之门")



Údolí hory Kunlun na Qinghai-Tibetské plošině je plné travnatých porostů i křišťálových jezer a je rájem pro divoká zvířata. Údolí pokrývá celkem 3 500 kilometrů čtverečních, nicméně toto nebezpečné místo nese hrozný název: Brána pekla.

Pastýři žijící na hoře Kunlun by raději viděli svůj dobytek a ovce, jak k smrti hladoví v poušti Gobi, než aby s nimi šli na pastvu do starého a tichého Údolí smrti, které je pokryto kožešinami vlků, medvědích kostí, loveckých pušek a hrobů.

Vědci tu dokonce zjistili, že vnější magnetismus v údolí je velmi vysoký. V důsledku toho je toto místo často zasaženo bleskem.
 

6 „Ďáblův trojúhelník,“ jezero Poyang (鄱阳湖的"魔鬼三角")



Nacházející se v provincii Jiangxi je jezero Poyang největší sladkovodní jezero v Číně. Jezero je samo o sobě krásné, ale také to je místo plné tragédií.

Vodní plocha u chrámu Laoye, jež se nachází v severní části jezera Poyang, nese jméno „Čínský bermudský trojúhelník.“ Za posledních šedesát let se tu více než 200 lodí potopilo a několik tisíc lidí zmizelo. Dokonce se tu v roce 1945 potopila japonská loď o nosnosti více než 2 000 tun. Lidé věří, že tu působí nadpřirozená tajemná síla. Co si o tom myslíte vy?
 

5 Lop Nor (罗布泊)



Lop Nor kdysi bývalo největší jezero v severozápadní Číně, než v roce 1972 vyschlo. Známé jako „Moře smrti“ se Lop Nor nachází v jihovýchodní části autonomní oblasti Xinjiang. Nyní je to nekonečná poušť Gobi bez trávy, potoku nebo ptactva. V létě tu dokonce teplota dosahuje hodnot 70 °C.

Lop Nor je místo plné tajemství. Příběhy v jeho pozadí jsou často tragédiemi o pohřešovaných lidech a úmrtí. V roce 1980 tu zmizel čínský vědec Peng Jiamu, zatímco se dostal do Lop Nor k expedici. Jeho tělo se nikdy nenašlo a jeho zmizení zůstává záhadou. O šestnáct let později, roku 1996, tu čínský cestovatel Yu Chunshun zemřel, zatímco se pokoušel projít po Lop Nor.
 

4 Vesnice Fengmen (封门村)



Nachází se na předměstí města Qinyang, provincii Henan. Vesnici Fengmen se tu říká Vesnice duchů. Vesnice je obklopena horami a řekou, která jí protéká. Je tu 39 budov o 200 místnostech ve stylu čínských dynastií Ming a Qing, ale nikdo tu nežije.

Jak už to tak bývá, i toto místo má své záhady. Říká se, že všichni, kdo usedli do dřevěného křesla, záhadně umřeli. Možná proto tu už nikdo nežije…
 

3 Jezero Rakshastal (鬼湖拉昂错)



Jezero Rakshastal se nachází v autonomní oblasti Tibetu. Je známé jako „Jezero duchů“, ale v místním jazyce se mu říká „jedovaté Černé jezero“. Leží západně od jezera Manasarovar, přezdívaném jako „Svaté jezero“, jehož krása přitahuje spoustu turistů každý rok.

Ale proč je jezero Rakshastal pro lidi tak nepříjemné? Důvodem je pravděpodobně skutečnost, že jeho slaná voda se nedá pít ve srovnání s osvěžující vodou jezera Manasarovar. V jezeře nejsou žádné vodní rostliny či ryby a okolo jezera se nachází jen málo rostlin. Z tohoto důvodu jezero místní obyvatelé považují za jedovaté.
 

2 Nadpřirozená místa v Pekingu (北京"灵异"鬼地)



Od dávných dob se tu lidé dohadují, zda tu jsou nebo nejsou duchové. Strach z duchů tu ovlivňuje životy lidí.

Říká se, že v mnoha starých domech, dokonce i v císařských palácech jako je Zakázané město v Pekingu, můžete v noci slýchat soubor tradičních smyčcových a dechových nástrojů a mladou ženu, jak smutně recituje básně. Někdy tu můžete zahlédnout i dvorní dámy a eunuchy, jak se v řadě procházejí, nebo tu můžete narazit na duchy, jak se tu vznáší.
 

1 Přírodní rezervace Qiangtang (羌塘自然保护区)



Qiangtang znamená v tibetštině severní vysočina. Jedná se o náhorní plošinu ve velké nadmořské výšce v autonomní oblasti Tibetu. Přírodní rezervace Qiangtang pokrývá rozlohu 200 000 kilometrů čtverečních.

Přírodní rezervaci se také říká „zóna zabraňující životu“, protože kvůli špatnému podnebí, které je drsné a nepředvídatelné, a dopravním podmínkám tu člověk nedokáže žít, proto je tu nepřeberné množství volně žijících zvířat. Bez lidského působení tu jsou hostiteli divoká zvířata. Skvěle se tu přizpůsobila. Přírodní rezervace je rájem divokých zvířat a dokonce tu žijí ohrožené volně žijící zvířata jako divoký kiang, divoká gazela, medvěd tibetský, jeřáb černokrký, antilopy tibetské, liška horská, pěnkavák sněžný apod.

S rozlehlými vrchovinami a křišťalovými obrovskými jezery je rezervace krásné místo, ale nebezpečná destinace. Jeho průměrná nadmořská výška asi 5 000 m.n.m. je nejvyšší v Číně. Zimy tu jsou chladné a arktické.


Možná jste čekali děsivá místa s prolitými hektolitry krve, ale pro některé z nás jsou místa děsivá, když je obývají duchové a dochází tam k záhadným zmizením a úmrtím. Zaujalo vás některé místo?


FOTO: china.org.cn
ZDROJ: china.org.cn, tibettravel.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9