TOP 10 okouzlujících míst v Kunmingu, Číně

15:00 | 31.10.2014 Peťul_TripleS 1
Jako hlavní město Yunnanu je Kunming známé jako město věčného jara pro své příjemné celoroční jarní podnebí. Město je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v Číně. A proč? Na deset důvodů alias míst se nyní podíváme, jste připraveni?
Park zeleného jezera
Park zeleného jezera FOTO: china.org.cn
Kunming má historii trvající více než 2 400 let a nabízí četné atrakce, které prostě musíte vidět, jako jezero Dianchi a etnickou vesnici Yunnan. Díky široké škále historických a přírodních krás má město příčku mezi TOP 10 nejoblíbenějších turistických míst v Číně.

Ve městě je velká populace etnické menšiny, což městu dává pestrou a poněkud exotickou menšinovou kulturu. Kunming je také známý díky svým místním pochoutkám včetně „nudlí nošených přes most“ (Guoqiao Mixian).

# 10 Hora Yuantong (圆通山)



Hora Yuantong nacházející se na severovýchodním okraji Kunming je oblíbeným městským parkem, který každý rok přitahuje velké množství turistů. Hora je dlouhá a úzká a zabírá 26 hektarů.

Mezi nejznámější vlastnosti hory patří její třešňové květy, zvířata a starověký chrám. Třešně v Kunming kvetou každý rok na jaře dříve než ty v Japonsku díky teplému počasí a nízké zeměpisné šířce. Procházení se kolem „moře květin“ je pro návštěvníky velmi romantický zážitek.

Hora se může chlubit zoologickou zahradou, která je domovem 500 druhů zvířat včetně slonů, tygrů, pávů, pand, mandžuských jeřábů, žiraf, afrických zeber a australských klokanů.

Sídlící na úpatí hory je chrám Yuantong největší a jeden z nejstarších buddhistických chrámů ve městě. Kromě své nadherné architektury je chrám také známý díky své nádherné zahradě a chutným vegetariánským pokrmům.

# 09 Golden Temple Park (金殿公园)



Nachází se na hoře Mingfeng sedm kilometrů východně od města Kunming. Golden Temple Park se může chlubit slavným taoistickýcm chrámem. Chrám z bronzu se třpytí pod slunečním svitem, díky čemuž dostal park jméno Golden Temple Park.

Hala je ve tvaru čtverce, 6,15 metrů široká a 6,7 metrů vysoká. Váží asi 200 tun. Sloupky, podpěry, dveře, okna, střechy, stoly, sochy, záclony, desky a další jiné části jsou vyrobeny z bronzu. Původně byl postaven v roce 1602 během vlády dynastie Ming (1368 - 1644) a renovovaný byl v roce 1671 během dynastie Qing (1644 - 1911). Nyní je to největší a nejzachovalejší bronzový chrám v celé Číně.

# 08 Park zeleného jezera (翠湖公园)



Nacházející se na západní straně Wuhua Hill a mající výhled na hlavní bránu Yunnan University je Park zeleného jezera či Cuihu Park krásným městským parkem přezdívaným „nefritem Kunmingu“. Jeho historie sahá do 17. století.

Rozdělen do pěti sekcí nabízí park jezera, ostrůvky, pavilony, rybníky a mosty. Pokud uvažujete o návštěvě, tak nejlepší čas na návštěvu je v zimě, kdy sem hejna racků migrují, aby unikli sibiřskému mrazu.

# 07 Lesopark Xishan (西山森林公园)



Nacházející se 15 kilometrů od města Kunming se lesopark Xishan nachází vedle jezera Dianchi. Chlubí se zelenými lesy, kopci, tekoucími potoky a nádhernými grotami. Skládájící se z několika kopců jako Huating Hill, Taihua Hill a Luohan Hill se park táhne v délce více než 40 kilometrů v nadmořské výšce 1 900 - 2 350 metrů.

Park je vychvalován jako „Plateau pearl“ pro svoji krásnou krajinu. Yang Shen, slavný básník dynastie Ming, ocenil park ve své knize Mountains of Yunnan jako nejlepší krajinu v celém Yunnan.

# 06 Daguan Pavilion (大观楼)



Daguan Pavilion je pagoda dřevěné konstrukce v Daguan Park (Grand View Park). Postavený v roce 1696 a zrenovovaný v roce 1828 během dynastie Qing je třípatrový pavilón jedním z hlavních rysů této oblasti.

Pavilón nabízí báseň o 180 znacích popisující krásu a historii oblasti, je nejdelší svého druhu v dějinách čínské literatury. Nyní je jedním z TOP 10 nejslavnějších pavilónů v Číně. Dalšími devíti jsou Tengwang Pavilion v Jiangxi, Yueyang Pavilion v Hunan, Yellow Crane Tower v Hubei, Guanque Tower v Shanxi, Penglai Pavilion v Shandong, Yuejiang Pavilion v Jiangsu, Tianxin Pavilion v Hunan, the Drum and Bell Towers v Shaanxi a Tianyi Pavilion v Zhejiang.

# 05 Malebná jeskynní oblast Jiuxiang (九乡风景名胜区)



Nacházející se 90 kilometrů od města Kunming je Jiuxiang malebnou oblastí známá pro své pozoruhodné krasové jeskyně, krásnou přírodu, hluboká údolí, nádherné podzemní scenérie a okouzlující etnické kultury.

Pokrývající asi 200 kilometrů čtverečních zahrnuje oblast více než 100 krasových jeskyní sahající až 600 milionů let zpátky, což činí oblast největším shlukem jeskyní v Číně.  Je známá jako „krasové jeskynní muzeum“.

S mírným klimatem po celý rok si mohou návštěvníci vychutnat krásu okolí v každém ročním období. Mezi pěti hlavními scénickými místy v celé této oblasti jsou Triangular Caves, Overlapping Rainbow Bridge, Upper Big Cave, Long Sandy Bank a Bright Moon Lake.

# 04 Kunming World Horticultural Expo Garden (昆明世界园艺博览园)



Nacházející se v severovýchodním okraji města Kunming bylo Kunming World Horticultural Expo Garden místem 1999 Mezinárodní zahradnické výstavy Kunming.

Skládá se z pěti hlavních výstavních hal, sedmi tématických zahrad, tří venkovních výstavních míst a dvou velkých náměstí.

Uvnitř této zahrady si mohou návštěvníci vychutnat více než 2 551 různých druhů rostlin, z nichž 112 kategorií jsou považovány za vzácné a ve skutečnosti jsou uvedeny jako ohrožený druh.

# 03 Etnická vesnice Yunnan (云南民族村)



Nacházející se na severním břehu jezera Dianchi předvádí etnická vesnice Yunnan kulturu, životní styl a zvyky etnických skupin žijících v provincii Yunnan.

Návštěvníci se mouhou dozvědět více o různých kulturách, architektuře, hudbě a náboženském přesvědčení těchto etnických skupin a zároveň se mohou těšit scenérií a terénními úpravami v tomto malebném místě. Mohou se také rozhodnout zúčastnit se všech druhů činností a festivalových oslav nebo ochutnat místní jídlo.

# 02 Geopark Shilin (石林世界地质公园)



Kunming, hlavní město ohromující provincie Yunnan, je známé pro své prvotřídní přírodní scenérie, mezi nimiž je nejznámější Shilin, doslovně „kamenný les“.

Jako „jeden ze světových přírodních divů“ nabízí Shilin přírodní krasové kamenné útvary, které se podobají lesu. Některé jsou elegantní, některé jsou robustní, ale každý má svoje vlastní charakteristické vlastnosti, díky nimž se zdají živoucí.

Vysoké skály vystupující ze země podobně jako stalagmity nebo dokonce zkamenělé stromy vytváří iluzi lesa kompletně vytesaného z kamene.

Každý rok kolem 24. a 25. dne šestého lunárního měsíce lidé z etnické skupiny Yi oslavují festival Torch, který představuje tradiční lidový tanec Yi a zápasnické soutěže.

# 01 Jezero Dianchi (滇池)



Nacházející se na úpatí Western Hills na jihozápadě města Kunming je jezero Dianchi známé jako „perla na náhorní plošině“ díky své přírodní kráse. Zabírající plochu 330 kilometrů čtverečních je jezero největším sladkovodním jezerem v celém Yunnan a šestým největším v Číně.

Západní strana jezera je pokryta bujným lesem. Jeho východní strana je populární rybolovem a agrárním průmyslem. Podél jezera jsou četné turistické atrakce jako etnická vesnice Yunnan, Daguan Pavilion a chrám Bamboo. Památky jezera jsou za svítání a západu slunce vidět ve své plné kráse, zvláště když se kocháte scenérií z lodi.


FOTO & ZDROJ: china.org.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9