TOP 10 okouzlujících míst v Qingdao, Číně

16:00 | 08.09.2014 Peťul_TripleS 1
Qingdao je hlavní mořský přístav, námořní základna a průmyslové centrum provincie Shandong. Název se dá přeložit jako „Zelený ostrov“. Qingdao je místo s nádherným výhledem na moře, svěžími vánky a skvělými mořskými plody.
Vodopády na Mount Loushan
Vodopády na Mount Loushan FOTO: commons.wikimedia.org
Obecně platí, že nejlepšími cestovními aktivitami v Qingdao jsou tyto: koupání v moři, lezení po Mt. Laoshan, ochutnávání piva Tsingtao a smažených škeblí.

Pokud vyhledáváte pohodovou dovolenou, Qingdao je možností pro vás na prozkoumání. Určitě vás zaujme mírné počasí, překrásné pláže a malebné výhledy na hory. A co víc, je tu zdarma mnoho atrakcí po celém městě, které stojí za návštěvu. Proto se pojďme podívat na deset míst, které byste měli v tomto městě navštívit.

# 10 Shilaoren Beach (石老人浴场)



ShiLaoren Beach je jedna z největších pláží v Qingdao. Je pojmenována po skále ve tvaru starého muže táhnoucí se do moře, která měří na výšku 17 metrů. Říká se, že se podobá starému rybáři, který čeká na svoji dceru, jež se má vrátit z hlubin. Ležet na pláži, užívat si sluníčka, vypít pár piv, koupat se v moři, zajezdit si na závodním člunu nebo se projít po pláži - to vše se vám tu nabízí. Je to ideální místo pro strávení odpoledne nebo teplého letního večera.

# 09 Protestantský kostel Qingdao a kostel sv. Emila (青岛基督教堂及天主教圣弥厄尔大教堂)



Protestantský kostel Qingdao byl postaven v roce 1910. Nachází se na malém kopci východně od parku Xinhaoshan. Ačkoli byl nedávno zrekonstruován, zachovává si tento kostel většinu svého původního stylu a šarmu. Pokrývá 1 000 metrů čtverečných. Jedná se o typickou konstrukci německého hradu tvořeného z 18 metrů vysoké hlavní haly a 39,10 metrů vysoké zvonice. Návštěvníci mohou mít výhled z ptačí perspektivy na scenérie městských pláží z vrcholu věže.

Kostel sv. Emila, známý také jako katolický kostel Qingdao, je největší budova gotického slohu ve městě. Navrhl ho německý architekt na základě charakteristik gotické a římské architektury. Kostel se skládá z 18 metrů vysoké lodi, do které se vejde téměř 1 000 lidí, a z dvou 56 metrů vysokých hodinových věží mající elegantní červené věžičky zakončené dvěma gigantickými latinskými kříži. Kostel by postaven mezi lety 1932 - 1934. Je považován za vynikající dílo křesťanské architektury 20. století.

# 08 Náměstí 4. května (五四广场)



Jako symbol Qigdao dostalo Náměstí 4. května své jméno na památku historického hnutí 4. května v Číně. Nachází se mezi obecními vládními budovami a Fushan Bay. Rozkládá se na ploše 10 hektarů. Nejvýznamější stavba, která se nachází v centru náměstí, je socha spirály s názvem „Vítr května“. Nejrůznější fontány jsou roztroušeny po celém náměstí poskytující nádhernou výzdobu. Noční prohlídky tu jsou vynikající. Díky vlhkému vzduchu a jemnému mořskému vánku je to nádherné místo, kam byste rozhodně měli vyrazit na procházku po večeři.

# 07 Qingdao Olympic Sailing Center (青岛奥帆中心)



Qingdao Olympic Sailing Center nebo-li Qingdao International Sailing Center je plachtařský přístav nacházející se na místě tehdejší Beihai loděnice Fushan Bay v provincii Shandong. Centrum bylo postaveno kvůli Letním olympijským hrám 2008 a pořádalo několik olympijských a paralympijských soutěží v plachtění. Větrné podmínky se tu velmi mění, od velmi slabého větru až k +15 knotům. V noci, od začátku večera do půlnoci, je k vidění laserová světelná show z hlavního vlnolamu majáku.

# 06 Small Qingdao Island (小青岛)



Nacházející se na jihovýchodě od mostu Zhanqiao, je Small Qingdao Island příjemný malý poloostrov. Z nebe ostrov vypadá, jakoby byl ve tvaru starověké loutny, proto si vysloužil přezdívku Lute Island. Ostrov nabízí malý park, několik malých kaváren a bílý maják. Je posetý černými borovicemi a květinami jako jsou oritentální třesně, zelené broskve, granátová jablka a růže Sharon. Je to skvělé prostředí na krátkou procházku. Poskytuje dobrý výhled na Huilange Pavilion a také nádherný noční pohled, kdy všechna světla svítí po setmění. V závislosti na počasí mohou návštěvníci vidět nedaleký ostrov Yellow (Huangdao), jenž je uvelebený v mlze.

# 05 Qingdao Polar Ocean World (青岛极地海洋世界)



Qingdao Polar Ocean World je složený park, kam se můžete jít podívat na některé vzácné druhy zvířat v Polar Ocean Animals Museum, dozvědět se něco o oceánském životě v Ocean Technology Museum, projít se okolo obchodů se suvenýry, dát si drink nebo jídlo podél Bars a Catering Street. The Polar Ocean World vypadá jako plachta táhnoucí se až do výšky 31 metrů. Má velké oceánské divadlo, které má kapacitu 2 800 diváků. Velryby, delfíni, lachtani a mroži tu každý den podávají ty nejlepší výkony. Mnoho zvířat se podílí na svých takzvaných zvířecích Olympijských hrách.

# 04 No.1 Bathing Beach (青岛第一海水浴场)



No.1 Bathing Beach se nachází v Huiquan Bay, na fascinujícím místě v Qingdao. Pláž je dlouhá 580 metrů a široká 40 metrů. Je to největší pláž v Asii. Mírné svahy, jemný písek, křišťálová voda a mírné vlny jsou čtyři hlavní rysy této pláže. Modré nebe, třpytivý oceán, červené korálové útesy a zelené stromy vytvářejí obrázek fantastické dovolené.

# 03 Zhanqiao Pier (栈桥)



Vedle Náměstí 4. května je Zhanqiao Pier dalším historickým symbolem Qingdao. Molo bylo postaveno v roce 1893 a používalo se jako přístav, když Qingdao byla ještě malá vesnice. Protože je v těsné blízkosti vlakového nádraží Qingdao, je to nejnavštěvovanější místo v Qingdao. Je 400 metrů dlouhé s Huilange Pavilion na svém konci. Huilange Pavilion občas pořádá výstavy, ale většinu času se tu prostě prodávají různé druhy darů moře a ornamentů. Pod Zhanqiao Pier je pláž nazývající se „The sixth bathing beach“, kde si můžete užívat slunce a jít si zaplavat.

# 02 Badaguan (Osm ulic) (八大关)



Badaguan nebo-li Osm ulic je historická čtvrť ulic v jihovýchodní části Qingdao, v provincii Shandong. Ulice je známá pro kombinaci architektonických stylů různých zemí.

Jméno Osm ulic pochází z osmi slavných strategických ulic Číny: Jiayuguan, Juyongguan, Wushengguan, Ningwuguan, Shanhaiguan, Shaoguan, Zhengyangguan a Zijingguan. V současné době jich existuje deset.

Tato oblast je domovem řady jedinečné květeny včetně spousty druhů stromů jako jsou broskve, borovice a jinany dvoulaločné. Kromě toho tu je více než 200 vil v exotickém architektonickém stylu z více než 20 zemí včetně Ruska, Velké Británie, USA, Francie, Německa, Dánska, Řecka, Španělska, Švýcarska a Japonska. Před založením Čínské lidové republiky v roce 1949 byla oblast domovem mnoha zahraničních konzulátů. Kvůli jedinečným a rozmanitým architektonickým stylům v této oblasti je Badaguan známý jako Muzeum světové architektury.

Badaguan zůstává dodnes výjimečným kvůli svému unikátnímu spojení východních a západních vlivů. Jako symbol Qingdao se Badaguan ukázalo atraktivním pro spoustu filmových producentů a režisérů stejně jako pro návštěvníky z celého světa.

# 01 Mount Loushan (崂山)



S nejvyšším vrcholem stoupající až do 1 133 metrů nad mořem se Mount Loushan nachází v Qingdao, na jihovýchodě poloostrova Shandong. Tváří v tvář Žlutému moři je jedním z hlavních malebných letovisek Číny. Už dlouho si drží pověst nejslavnější hory Číny s výhledem na moře.

Hora je známá pro své zvláštně tvarované skály, prastaré stromy a křišťálově čisté prameny. Celá hora zabírá 446 kilometrů čtverečných (44 600 hektarů) a může se chlubit 218 zajímavými místy, velkými i malými. V létě tu není intenzivní teplo, v zimě tu zase není tuhá zima.

Mount Laoshan je známá taoistická hora pyšnící se i pobřežními scenériemi. Ze všech známých hor po celé Číně je to jediná hora nacházející se na pobřeží.

Na vrcholu taoismu v Číně tu bylo devět paláců, osm taoistických chrámů a 72 klášterů. Žilo tu téměř 1 000 taoistických knězů a jeptišek. Nyní je Taiqing Palace největší a nejstarší z dochovaných taostických zařízení.

Zaujalo vás některé z těchto deseti míst? Navštívili jste už některé nebo se hodláte navštívit? Podělte se s námi o váš názor v komentářích.


FOTO: china.org.cn, chinatouradvisors.com
ZDROJ: china.org.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9