TOP 8 míst v Pekingu, kde straší

17:00 | 18.08.2014 Peťul_TripleS 3
Věříte v duchy? Myslíte, že existují? Na pár tajemných a strašidelných míst v Pekingu se nyní podíváme, takže se připravte. Jste připraveni?
Ulička duchů
Ulička duchů FOTO: Irina Callegher / flickr.com
Jste ateista? Věříte, že duchové existují? Jako město s bohatou historií má Peking pomerně málo strašidelných míst, která obývají zemřelí. Zatímco některé příběhy jsou neopodstatněné a nemají žádný skutečný důkaz, naprostá hrůza zajíždějící až hluboko do morku kostí je dostatečným faktorem, který dělá místo atraktivním v tajemném smyslu. Na osm takových míst se nyní podíváme, takže jdeme na to!

# 01 Císařský palác



S historií trvající víc než 600 let sloužily tyto zdi jako Císařský palác v dynastiích Ming a Qing, kdy zrada nebo neposlušnost byla normální a každý, kdo byl proti imperiální vládě, byl zabit. Vražda byla často spáchána žárlivou konkubínou nebo závistivou stráží. Příliš mnoho jich zemřelo zbytečně. Palác se proměnil v turistické místo se strážemí zavedenými v pozdních 40. letech minulého století, kdy ochránci byli svědky podivných událostí včetně podivných zvířat prohánějících se v areálu uprostřed noci a plačící ženy v bílém chodící po areálu, ale nereagující na lidi.

# 02 Gongwangfu (Prince Gong’s Mansion)



Dům na ulici Liuyin v distriktu Xicheng patřil notoricky zkorumpovanému úředníku z dynastie Qing, He Shenovi a jeho harému 80 konkubín. Jeho jediným dobrým mravem byla oddanost k jeho ženě, Feng Shi, která onemocněla poté, co jejich nejmladší syn zemřel v boji proti rebelům. Pak si její oddaný manžel najal mnichy, aby se modlili za její zdraví a návrat, ale zjistil, že Feng umírá na zlomené srdce. Říká se, že tam strašil duch paní a také duchové  bývalých společnic He Shena. Pozdě v noci lze slyšet ozvěnu pláče matky skrze zámek. Dokonce i bezpečnostní stráže na tomto turistickém místě říkají, že ženští duchové v bílém mohou být viděni, jak putují po zahradě.

# 03 Guijie Guijie (Ghost Street)



Nacházející se v Dongzhimen je Guijie nezbytnou součástí života občanů v Pekingu. Navzdory této skutečnosti, že život tady je barevný a klidný ve dne a v noci, mnohé strašidelné příběhy lze slyšet od staříků. Podle nich název Guijie pochází z Gui (鬼) jie (街), což znamená ulici pronásledující duchy. Bylo tu mnoho obchodů prodávající rakve před několika destíkami let. Obchodní podmínky se rozplynuly od roku 1997, kdy se tu rozšířilo stravování.

# 04 Knihovna Sangpo



Se sídlem v Shihu Hutong č. 7, distriktu Xicheng, je knihovna Sangpo speciální v čínské historii, protože byla domovem Wu Sanguie, generála, který opustil Ming Emperor Chongzhen a zběhl kvůli své lásce k okouzlující kurtizáně Chen Yuanyuan, což prokazuje rčení: „Krása může zničit zemi.“ Nicméně měla dívka brzy zlomené srdce ukončila svůj život oběšením, když Wu Sangui byl z ní unavený poté, co nastoupil na pohodlnou funkci v Qing soudu. A posledních 100 let tu dívka straší.

# 05 Kostel Chaonei



Nachází se v distriktu Chaoyang v Pekingu. Věří se, že kostel Chaonei je spojený se strašidelným příběhem. Legenda praví, že britský kněz, který původně postavil Chaonei, beze stopy zmizel předtím, než byl kostel dokončen. Poté byl tým od církve Anglie poslán, aby to vyšetřil, ale našel jen podivný tunel z pod krypty Jiuxianqiao Lu v Dashanzi. Později, před pádem dynastie Qing, se stal kostel sídlem úředníka Národní strany, který nikdy nebyl doma. A výsledkem bylo to, že jeho manželka byla tak rozrušená, že spáchala v kostele sebevraždu. Některé noci můžete slyšet její křik v chodbách kostela. V současné době, i když je kostel opuštěný, zažívají kolem jdoucí pocit neklidu.

# 06 Huguang Huiguan



Na Huguang Huiguan straší, protože byla postavena na starověkém hřbitově. Během dob Čínské republiky se bohatý filantrop rozhodl postavit dům pro chudé na tomto místě, ale zaměstnal vrátného, který byl tak znetvořený díky malomocenství, že by i mrtvý nesnesl pohled na něj. Ale teď je to opera pořádající pravidelná vystoupení. Říká se, že když hodíte kamenem na nádvoří, uslyšíte hlasité hubování, ale nikdo tam nebude.

# 07 Hrobka generála Yuana



Nachází se v distriktu Chongwen, v Pekingu. Věří se, že v hrobce generála Yuana v noci straší jeho vlastní duch. Jako věrný stoupenec dynastie Ming se generál vždy snažil celou svoji silou chránit zemi císařské rodiny. Nicméně nebezpečné lži se donesly k císařovi, který měl pochyby nad jeho dobrými úmysly, což nakonec vedlo k jeho bolestivé smrti tisíci řezy. Říká se, že před svoj popravou slíbil, že jeho duše bude hlídat Liaodong Peninsula. Lidé v Pekingu byli tak naštvaní z jeho údajné zrady, že snědli jeho ostatky a ponechali jen jeho hlavu, kterou zachránil jeden z jeho věrných vojáků a pohřbil ji v Guanchu Men, kde jeho rodina od té doby koná stráž. Někteří tvrdí, že jeho duch tu v noci bloudí, aby našel pomstu nebo aby chránil půdu.

# 08 Bývalá rezidence Cao Xueqina



Říká se, že v domě, kde Cao Xueqin napsal Sen v červeném domě, jednu ze čtyř velkých klasických čínských románů, je nyní ve vlastnictví malého orchestru v distriktu Xicheng. Stejně jako rodina v tomto románu byla jeho rodina kdysi významná, ale později se rozpadla. Zareagoval na to tím, že se přestěhoval do tohoto domu, kde vytvořil román. Navzdory tomu, že se dům změnil na svatební fotoateliér, místní obyvatelé říkali, že zvuk hudby hrající na tradiční strunné a dechové nástroje jsou pozdě v noci slyšet doprovázející ženou recitující básně.


FOTO: chinadaily.com.cn, paulooliveiramello.blogspot.com, jingyihotel.net
 

ZDROJ: chinadaily.com.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9