Ceny Emmy pro cestopis o Taiwanu

20:01 | 22.06.2014 tichaklarka 0
Cestovatel a autor cestopisného dokumentu Travelscope, Joseph Rosendo, obdržel nedávno cenu Emmy za svůj pořad v kotegorii Životní styl/Cestování.
Joseph Rosendo při udílení cen
Joseph Rosendo při udílení cen FOTO: travelscope.net
Jedná se o americké filmové ceny (obdoba Oscarů), udílené každoročně v televizním průmyslu. Pořad je vysílán na PBS a veřejné TV stanici v USA a Kanadě a těší se velké oblibě. Celkem má pořad sedm sezón a získal již mnoho ocenění. Nejnovější z nich obdržel nedávno a to konkrétně za epizodu věnovanou Taiwanu - festivalu Luceren. Na upoutávku se můžete podívat zde.


Joseph Rosendo na čajové plantáži

Lin Hsin-Jen, ředitel Taiwanské turistické kanceláře v Los Angeles, který doprovázel Rosenda na udílení cen, řekl, že ocenění je zároveň důležitým impulsem pro cestovní ruch a že jeho kancelář bude nadále spolupracovat s tvůrci Travelscope. Další epizoda se bude zabývat taiwanskou železnicí a bude vysílána v příštím roce. Ředitel Lin zároveň bude také spolupracovat s Robem Schneiderem, který momentálně pracuje na nové dokumentární sérii.

Podle Rosenda je zde nejlepší věcí povaha místních obyvatel, kteří jsou, jak je dobře známo, velice přátelští. Sám autor se o Taiwanu vyjádřil jako o nejzvláštnějším místě na světě.


ZDROJ & FOTO: focustaiwan.tw, travelscope.net

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9