Korejci přemýšlí, jak dostat více turistů na ostrov Jeju

14:00 | 26.02.2019 Eunka 0
Líbilo by se vám, kdybyste mohli strávit dovolenou na ostrově Jeju? Představte si, že většina turistů tam zůstane jen pár dnů. Není to škoda? V článku se o této problematice dozvíte podrobnosti.
Jeju
Jeju FOTO: Republic of Korea/flickr.com
Jak zlepšit cestovní ruch na ostrově Jeju? Analytici, kteří se zabývají touto problematikou, vyzvali vládu Jižní Koreje, aby vyvinula novou strategii, která by na Jeju přilákala jihokorejské i zahraniční turisty.

Ostrov Jeju spolu s Organizací cestovního ruchu vydaly prohlášení, v němž hovořili o tom, že je čas změnit současný model cestovního ruchu na Jeju a vyrovnat se tak s klesajícím počtem turistů a přistěhovalců.

Navzdory své pověsti oblíbené turistické destinace v Koreji zůstává většina jihokorejských turistů na ostrově Jeju nejdéle tři nebo čtyři dny, což podle odborníků svědčí o tom, že by vláda měla přijít s novými programy na podporu dlouhodobějšího pobytu na ostrově.

 

Nejprve byl proveden průzkum mezi jihokorejskými turisty, kteří navštívili ostrov od srpna do září loňského roku. Studie ukázala, že strávili na Jeju v průměru 4,55 dne. Co je přilákalo? Podle průzkumu to byly dostupné letenky, snadný přístup, klasické kavárny a exotické přírodní prostředí. Pokud by však chtěli vycestovat na více než pět dnů, raději by jeli do zahraničí.

Co říkají jihokorejští turisté na různé trekingové programy, které jsou v nabídkách cestovních kanceláří a jsou tak populární? Účast je nižší, než by se čekalo, protože treking obvykle vyžaduje čas, a to se turistům, kteří přijedou jen na pár dnů, nehodí. 

Zahraniční turisté si zase stěžovali na nedostatek informací a jazykovou bariéru. Na ostrov je však přitahovaly korejské filmy, seriály a divadelní představení. Měli však potíže s vyhledáváním informací online a nepodařilo se jim o Jeju nasbírat dostatek poznatků. Spoléhali tedy spíše na osobní blogy, které si vygooglili na internetu, protože informace poskytované Organizací cestovního ruchu a dalšími veřejnými agenturami nebyly dostatečně specifické, aby jim pomohly.

 

Mezi největší problémy patřily jazyková bariéra, nedostatek pohostinnosti, obtížný přístup k pronájmu automobilů a veřejná doprava na Jeju. 

Odborníci z oblasti cestovního ruchu tedy radí, že co se ostrova Jeju týče, nestačí lákat turisty jen na krásnou a čistou přírodu, ale je třeba pro ně zajistit i zajímavý program. Je tedy nutné přebudovat hotely, aby vyhovovaly nárokům turistů, zřídit trekingové kurzy pro děti i seniory a také myslet na tradice a kulturu.

Pokud se tyto problémy nezačnou brzy řešit, ostrov Jeju bude stále více zaostávat za jinými turistickými destinacemi v Jižní Koreji, a to by byla velká škoda. 

ZDROJ: koreabizwire.com
FOTO: Republic of Korea/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9