TOP 10 míst v Malajsii, která vážně stojí za to

20:30 | 23.02.2014 Peťul_TripleS 0
Pokud by země mohly získat cenu za rozmanitost, Malajsie by byla na prvním místě. V Malajsii se nenachází jen nespočet etnických kultur, ale také mnoho různých kuchyní, náboženství a zvyků. Na deset vybraných míst se dnes společně podíváme.
Kuching
Kuching FOTO: paradiseintheworld.com
Geografie pralesem zdobené země je značně rozmanitá, může se chubit velkým ostrovem, vysokými horami i úrodnými vysočinami. A co víc. Malajsie je unikátem i z hlediska rozložení v rámci pevniny. Západní Malajsie okupuje jižní polovinu Malajského poloostrova, kam zasahuje i část Thajska, zatímco Jihočínské moře východní Malajsii nabízí ostrov Borneo. Tento přehled míst v Malajsii, která vážně stojí za to, se soustředí na kulturní, historické a přírodní zajímavosti.

# 10 Kota Bharu



Častá zastávka mnoha turistů navštěvujících krásné Perhentian Islands, Kota Bharu, nabízí své jedinečné kouzlo, atrakce, obchody a kuchyni. Nachází se na poloostrovní části Malajsie poblíž hranic Thajska a je hlavním městem státu Kelantan. Do města se snadno dostanete pěšky, autobusem nebo taxíkem.

# 09 Melaka



Kvůli své významné pozici na rušné námořní cestě mezi Indií a Čínou bylo jihozápadní pobřeží západní Malajsie, kde město Melaka leží, po staletí ovládáno největšími mocnostmi té doby. O samostatnost bojovalo s indickou, portugalskou, britskou i nizozemskou vládou. Ve výsledku je toto moderní město jedním z nejzajímavějších míst v Malajsii díky architektuře, kultuře, tradicím a kuchyni.

# 08 Cameron Highlands



Cameron Highlands v horách Titiwangsa poskytují úkryt před teplem nížin. Patří mezi nejstarší turistické atrakce Malajsie. Toto krásné místo nabízí svěží krajinu, barevné květinové farmy, čajové plantáže, lesy, jezera, přírodu a možnost rekreace na čerstvém vzduchu.

# 07 Kota Kinabalu



Hlavní město státu Sebah na malajském Borneu Kota Kinabalu je rychle rostoucí destinací přitahující turisty, a to díky těsné blízkosti tropických ostrovů, deštným pralesům, úkrytům v divočině, národním parkům a nejvyššímu vrcholu Malajsie, hoře Kinalabu.

# 06 Kuching



Největším městem na ostrově Borneo je Kuching, oblíbená základna pro objevovatele zdejšího deštného pralesa a státu Sarawak. Nicméně Kuching nabízí spoustě turistů různé druhy zábavy od vyhlídkových historických památek až po rušné trhy i možnost relaxace.

# 05 Penang



V úžině Malacca se poblíž severozápadního pobřeží západní Malajsie nachází ostrov Penang, další lákadlo pro turisty. Díky svému historickému Georgetownu, bohaté kulinářské rozmanitosti a okolo vedoucí světové lodní trase je Penang pestrou paletou různorodých kultur, architektury a kuchyně.

# 04 Kuala Lumpur



Přes méně než 200 lety bylo Kuala Lumpur klidným hornickým městem cínu. Dnes je tato ospalá vesnice spolkovým hlavním městem a největší metropolí, místními obyvateli obyčejně nazývané jako KL. Impozantní mrakodrapy a nákupní střediska, nekonečné řady stravovacích zařízení a noční život, tak by se dalo charakterizovat Kuala Lumpur.

# 03 Taman Negara



Tři státy objímající Taman Negara bývá pokládán za nejstarší tropický deštný prales na světě. Tento národní park se hemží exotickými ptáky a vzácnými zvířaty, jako je malajský tygr, asijský slon nebo nosorožec sumaterský. Naleznete zde i množství vzácných rostlin.

# 02 Langkawi



Langkawi tvoří celkem 99 ostrovů ležících poblíž severozápadního pobřeží Andamanského moře. Může se pochlubit malebnými plážemi, deštným pralesem, mangovníky a rozložitými lesy v horách. V posledních letech se zde množí letoviska, hotely, restaurace a další turistická zařízení, která nabízí návštěvníkům možnost zkusit na vlastní kůži výjimečnou přírodní krásu ostrova.

# 01 Národní park Gunung Mulu



Známý pro své mimořádné vápencové krasové útvary a fenomenální jeskynní systémy je Národní park Gunung Mulu, možná nejvíce ohromující přírodní zajímavostí celé jihovýchodní Asie. Nachází se na malajské části Bornea ve státě Sarawak a ochraňuje jedny z největších a nejdelších jeskynních systémů na světě.

FOTO & ZDROJ: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9