TOP 10 nejlepších malajských ostrovů

16:02 | 17.02.2014 Peťul_TripleS 0
Nacházející se v jihovýchodní Asii je Malajsie známá díky svým exotickým ostrovům, které se vyznačují nádhernými plážemi, tropickými deštnými lesy a různými kulturami. Na deset z nich se teď podíváme a povíme si o nich více.
Perhentian Islands
Perhentian Islands FOTO: pleasetakemeto.com
Velký počet těchto ostrovů nabízí díky křišťálově čistým vodám a barevným korálovým útesům populární potápěčská a šnorchlovací místa. Nicméně ostrovy Malajsie nejsou jen o plážích a potápění. Můžete tu poznat a zažít koloniální vesnice, krásné chrámy, letoviska a dobrodružné aktivity, proto se nyní vrhneme na TOP 10 a povíme si o ostrovech více.


# 10 Pulau Pangkor



Pulau Pangkor, což znamená „krásný ostrov“, představuje malebný útěk z rušného světa. Většina turistů navštíví Pangkor kvůli jeho klidné atmosféře a nádherným plážím, které zahrnují Niphay Bay, Teluk Belanda, Pasir Bogak a Coral Bay. Návštěvníci si tu mohou vychutnat turistické atrakce jako Chinese Fu Lin Kong Temple, Kali Amman Temple a zbytky holandské pevnosti, která ukrývá historický kámen pojmenovaný Tiger Rock. Volný čas tu můžete strávit plavbou lodí, vodním lyžováním, túrou nebo koupáním v noci uprostřed modrého zářícího planktonu. Hned vedle ostrova Pangkor je menší ostrov Pangkor Laut, který je domovem jednoho z nejluxusnějších letovisek v celé Malajsii.


# 09 Pulau Kapas



Jen kousek od pobřeží pevniny Marang leží ostrov Kapas. Pulau Kapas znamená „Bavlněný ostrov“. Toto jméno mu bylo dáno místními obyvateli díky jeho měkkým bílým plážím. Lidé zajímající se o šnorchlování a potápění navštěvují ostrov kvůli krásným klidným vodám plných různého mořského života.


# 08 Penang



Historicky považován za perlu Orientu kvůli svému významnému místu mezi námořními trasami je Penang velkým a barevným ostrovem tvarovaným svojí rozmanitou kulturou, kulturním dědictvím a světově proslulou kuchyní. Co tu rozhodně musíte absolvovat, je procházka nebo jízda rikšou kolem historického Georgetown, kde spatříte koloniální budovy, majestátní sídla, krásné chrámy a působivé hotely. Návštěvníci tu najdou spoustu aktivit, které sahají od vynikajícího nakupování a kulinářských zážitků po jízdu na koni po pláži, fotografování hadů v chrámu Snake Temple a cestu lanovkou až do Penang Hill.


# 07 Pulau Tenggol



Ostrov Tenggol nabízí návštěvníkům pocit, že jsou na svém vlastním soukromém tropickém ostrově. Ostrov byl tradičně neobývaný, ale nyní tu je několik hotelů. Zářivě bílé pláže ostrova rámují smaragdové tropické lesy vnitrozemí. Malý ostrov je cenným místem jak pro rybáře, tak i potápěče.


# 06 Sipadan



Nacházející se na východním pobřeží malajského Bornea je Sipadan legendou mezi odbornými potápěči. Tato oblast je plná exotických druhů včetně druhů útesových ryb, mořských želv a kladivounů velkých. Nedávno se Sipadan stal chráněnou krajinnou oblastí a všechna letoviska na ostrově jsou teď uzavřena. Potápění je stále povoleno, ale potápěči jsou přepraveni jak dovnitř, tak mimo pevninu a do dalších ostrovů. Skvělou základnou pro prohlídku Sipadan je ostrov Mabul, který je domovem mnoha špičkových hotelů a několika ubytoven.


# 05 Pulau Mabul



Malý ostrov vedle jihovýchodního pobřeží Sabah představující jemné pláže kokosových palem, měkký bílý písek a tyrkysovou vodu je ostrov Mabul jedním z nejlepších světových destinací v muck diving („špinavé potápění“ - potápění se v místech, kam by potápěči z přímořských zemí nestrčili ani nos jako v bahně, často v odpadcích,…). A co víc, ostrov Mabul se může pochlubit jednou z největších koncentrací malých mořských živočichů, která zahrnuje druhy jako rozedrance mnohoskrvnného, ropušnicovité, sépie, chobotnice a různé mušle. Návštěvníci tu mohou během hodinky obejít celý ostrov, přičemž prozkoumají atrakce jako tradiční vesnice s doškovými chatami.


# 04 Redang



Je to jeden z největších ostrovů nacházející se na východním pobřeží Malajsie. Redang je oblíbený pro své pláže s prachovým bílým pískem a křišťálově čistou modrou vodu. Okolní korálové útesy jsou domovem mnoha druhů jako klauna očkatého, mláďat žraloků a medúz, což dělá ostrov oblíbenou destinací pro potápění a šnorchlování. Návštěvníci, kteří chtějí šnorchlovat nebo se potápět, se tu nebudou nudit. Ačkoli hodně hustý vnitřek ostrova je neprůchozí, existuje tu několik tras pro pěší turistiku v džungli.


# 03 Pulau Tioman



Považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů světa sloužil ostrov jako malebné pozadí ve filmu South Pacific z roku 1958. I když je to jeden z nejvíce komerčně se rozvíjejících malajských ostrovů, zachovává si Tioman stále dost ze své přírodní krásy a rozmanitosti divoké zvěře. Protože je Tioman obklopen korálovými útesy, je ostrov žhavým místem pro potápění a šnorchlování. Turisté se tu mohou vydat na výlet do džungle, koupat se pod vodopády, navštívit želví farmu nebo prožít místní kulturu v tradiční vesničce Juara Beach.


# 02 Perhentian Islands



Ostrovy se nacházejí na pobřeží severovýchodní Malajsie, nedaleko od thajských hranic. Dva hlavní ostrovy jsou Perhentian Besar („Velký Perhentian“) a Perhentian Kecil („Malý Perhentian“). Mají jedny z nejkrásnějších pláží Malajsie a nabízí skvělé potápění s dostatkem levného ubytování. Návštěvníci si tu také mohou prohlédnout tropickou džungli, která pokrývá velkou část povrchu ostrovů.


# 01 Langkawi



Nejvíce známé místo k dovolené na Malajsii je Langkawi. Je to souostroví skládající se z 99 ostrovů v Andamanském moři. Ostrovy se nachází v blízkosti thajských hranic. Zdaleka největší z ostrovů je Pulau Langkawi s populací okolo 65 000 lidí, který je jediný další obydlený ostrov v blízkosti Pulau Tuba. Se svými plážemi, horami, deštným pralesem a magróviovými mokřady nabízí Langkawi turistům obrovskou škálu zábavy a aktivit. Oblíbenou zdejší aktivitou je jízda lanovkou do Gungung Mat Chinchang a pěší cesta přes Sky Bridge, kde se vám dostane neuvěřitelného výhledu na Thajsko. V blízkosti Langkawi je nejvyšší vrchol Hungung Raya, který nabízí letovisko, restauraci a nádhernou rozhlednu na jeho vrcholu. Vyskytuje se tu mnoho destinací jako Laman Padi Rice Garden, vnitřní akvárium Podmořský svět a Orientální vesnici, kde si mohou návštěvníci vychutnat kulturní pořady, sledovat hady a jezdit na slonech.


ZDROJ & FOTO: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9