TOP 10 turistických destinací v Indii

13:00 | 17.09.2018 Peťul_TripleS 0
Indie je na světě sedmou největší zemí táhnoucí se od vysokých hor Himalájí až po tropickou zeleň Kerala, od posvátné Gangy až po písek v poušti Thar. A jelikož rozhodně stojí za návštěvu, pojďte se s námi přenést do této překrásné země v TOP 10.
Tygr, Národní park Kanha, Indie
Tygr, Národní park Kanha, Indie FOTO: topwalls.net
V Indii sídlí více než jedna miliarda obyvatel, a ti jsou rozdělení do dvou tisíc etnických skupin a hovoří více než 200 různými jazyky.

Odpovídající své velikosti a počtu obyvatel má Indie téměř nekonečné množství různých kultur, krajin, památek a míst k prozkoumání. Od etnických ruin, fascinujících církevních staveb, exotických měst a rozmanitých krajin tu můžete najít nekonečnou sbírku turistikých destinací, která nikdy nepřestane fascinovat návštěvníka, proto se pojďme podívat na TOP 10.

# 10 Stojaté vody Kerala



Stojaté vody Kerala jsou řetězce lagun a jezer ležící paralelně u pobřeží Arabského moře ve státě Kerala. Stojaté vody Kerala jsou domovem mnoha jedinečných druhů vodních živočichů jako raků, žab, lezcovitých ryb, vodních ptáků, vyder a želv. V dnešní době je cestovní ruch hausbótů nejpopulárnější turistickou činností ve stojatých vodách s několika velkými Kettuvallams (tradiční rýžové lodě, které jsou nyní převedeny do plovoucích hotelů).

# 09 Lake Palace

Lake Palace nacházející se na jezeře Lake Pinchola ve městě Udaipur byl postaven jako královský letní palác v 18. století. Dnes je to pětihvězdičkový hotel působící v rámci Taj Hotels Resorts and Palaces. Hotel Lake Palace provozuje loď, která přepravuje hosty do hotelu z mola ve městě City Palace na východním břehu jezera Lake Pichola. Palác se proslavil v roce 1983, kdy se objevil v jednom Bondovském filmu Chobotnička (Octopussy) jako domov hlavní postavy.

# 08 Chrám Virupaksha



Chrám Virupaksha ve městě Hampi začal jako malý chrám a vyrostl do velkého komplexu pod vládci Vijayanagara. Předpokládá se, že tento chrám funguje nepřetržitě už od malého chrámu, který byl postaven v 7. století našeho letopočtu, což ho činí jedním z nejstarších fungujících hinduistických chrámů v Indii.

# 07 Palolem



Palolem je jednou z nejjižnějších rozvinutých pláží Goa a také jedna z nejkrásnějších. Je to přírodní zátoka obklopená vznešenými výběžky na obou stranách, což z ní činí klidnou idylickou zátoku. Pro ty, kteří věří, že pláž nemůže být rájem bez slušného výběru levných restaurací a dobrých hotelů, dávky nočního života s stejně smýšlejících lidí, je zrovna Palolem to pravé ořechové.

# 06 Národní park Kanha

Národní park Kanha patří mezi nejkrásnější přírodní rezervace v Asii a je jedním z nejlepších míst v Indii, kde můžete zahlédnout tygra. Bambusové lesy, travnaté louky a rokle Kanhy poskytly inspiraci Rudyardu Kiplingovi pro jeho slavný román Jungle Book a díky tomu se národní park stal jednou z hlavních turistických destinací v Indii.

# 05 Harmandir Sahib


Harmandir Sahib, lépe známý jako Zlatý chrám, je hlavní turistickou atrakcí v Amritsar a nejdůležitějším náboženským místem Sikhů. Stavba chrámu byla zahájena Guru Ram Dast v 16. století. V 19. století Maharaja Ranjit Singh pokryl horní patra chrámu zlatem. Je to ohromující chrám a vždy je zaplněn poutníky z celé Indie, kteří jsou nadšení, že jsou na takovém místě, které obvykle vidí jen v televizi.

# 04 Jaisalmer



Nacházející se ve vzdáleném nejzápadnějším koutě Rajasthan blízko hranic s Pákistánem je Jaisalmer typické pouštní město. Žluté pískovcovité stěny „Zlatého města“ se zvedají z pouště Thar jako scéna z Tisíce a jedné noci, zatímco pevnost Jaisalmer Fort městu vévodí. Nekontrolovaná komerčnost utlumila romantickou vizi Jaisalmer, ale přesto zůstane jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí v Indii.

# 03 Ajanta Caves



Ajanta Caves jsou skalní vytesané jeskynní památky datující se od 2. století před naším letopočtem. Nadherné jeskyně Ajanta byly opuštěny okolo roku 650 našeho letopočtu a byly zapomenuty až do roku 1819, kdy na ně Brité narazili. Jejich izolace přispěla k jemnému zachovalému stavu, v němž některé z maleb přetrvaly do dnes. Dobře zachovalé nástěnné malby zobrazují vše od bojišť po plachetnice, městské ulice a hemžící se zvířata v lesích až po zasněžené vrcholky hor. Město Aurangabad je vstupní branou do Ajanta Caves stejně jako do velkolepých Ellora Caves.

# 02 Varanasi



Nacházející se u břehů řeky Gangy je Varanasi posvátné město pro hinduisty, buddhisty a džinisty a je to také jedno z nejstarších nepřetržitě obydlených měst na světě. V mnoha ohledech Varanasi ztělesňuje ty nejlepší a nejhorší hlediska v Indii a to se může dát trochu ohromující. Scéna poutníků provádějící modlitbu při řece Ganze při východu slunce na pozadí starých chrámů je pravděpodobně jednou z nejpůsobivějších památek na světě.

# 01 Tádž Mahal



Tádž Mahal v Ágře je obrovské mauzoleum z bílého mramoru, které bylo postaveno v letech 1632 a 1953 dle Mughal císaře Shah Jahana na památku jeho oblíbené manželky. S názvem „slza na tváři věčnosti“ je jedním z mistrovských děl Mughal architektury a jednou z největších turistických destinací v Indii. Kromě bílého vyklenutého mramorového mauzolea Tádž Mahal představuje několik dalších krásných budov, zrcadlících bazénů a rozsáhlých okrasných zahrad s kvetoucími stromy a keři.

FOTO & ZDROJ: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9