TOP 10 turistických destinací v Malajsii

15:06 | 02.01.2014 Peťul_TripleS 0
Malajsie může nabídnout poloostrov a Borneo (ostrov, který je rozdělen mezi Malajsii, Indonésii a Brunej). A jelikož člověk nikdy neví, kam v budoucnu zamíří, pojďme si společně přiblížit Malajsii pomocí TOP 10.
Jeskyně Mulu
Jeskyně Mulu FOTO: borneoadventure.com
Poloostrov je mix malajských, čínských a indických chutí s efektivním a moderním hlavním městem Kuala Lampur. Malajské Borneo nabízí jedny z nejzajímavějších míst v Malajsii jako divokou džungli, orangutany, žulové vrcholy nebo vzdálené kmeny. V kombinaci s některými překrásnými ostrovy, luxusními lázněmi a koloniálními městy představuje Malajsie pro většinu návštěvníků šťastný mix všech chutí, mezi nimiž si mohou vybrat.

Téměř dva miliony zahraničních turistů navštívilo Malajsii v roce 2010. Většina z nich byli občané sousedních zemí, jako je Singapur a Indonésie, ale čím dál více dalších zahraničních turistů z jiných zemí přichází navštívit Malajsii, proto se nyní pojďme o ní blíže dozvědět pomocí tohoto shrnutí TOP 10.


# 10 Cameron Highlands



Cameron Highlands je místo s největším počtem roztroušených kopců v Malajsii, které bylo poprvé objeveno Brity v 20. letech 20. století. Vyskytuje se tu více jak 34 000 lidí skládající se z Malajců, Číňanů, Indů a dalších etnických skupin. Cameron Highlands je známý pro své stezky. Vedou návštěvníky lesem k vodopádům a dalším klidným místům. Na rozdíl od procházek džunglí je to místo známé pro své čajové plantáže a návštěvníci si mohou zarezervovat několik prohlídek v „čajové továrně“.


# 09 Město Georgetown Inner



Pojmenované podle britského krále Jiřího III. (George III.) se město Georgetown nachází na severovýchodním rohu ostrova Penang. Většina populace města je čínského původu. Vzhledem k přísným kontrolám si město zachovává mnoho ze svých obchodních domů z koloniální éry. Město skutečně přichází k životu ve večerních hodinách, kdy většina místních obyvatel vyráží do nedalekých ulic k prodavačům pro jídlo a pití.


# 08 Národní park Taman Negara



Taman Negara, které doslovně znamená v malajštině národní park, je jedním z nejstarších tropických deštných pralesů na světě. Představuje mohutné stromy, vodopády a džungle. Několik stezek umožňuje návštěvníkovi prozkoumat les bez průvodce. Taman Negara je útočištěm pro ohrožené druhy jako například asijské slony, tygry, levharty a nosorožce, nicméně počty jsou nízké a vidět je je opravdu vzácné. Je nepravděpodobné, že je uvidíte více než ptáky, drobné jeleny, ještěrky, hady nebo možné tapíry.


# 07 Pulau Tioman



Tioman je malý ostrov nacházející se na východním pobřeží poloostrovní Malajsie. V 70. letech minulého století zvolil Time Magazine ostrov Tioman jako jeden z nejkrásnějších světových ostrovů. Turisté se od té doby vyráží podívat na ostrov. Je obklopen četnými bílými korálovými útesy, což je rájem potápěčů, zatímco vnitrozemí je hustě zalesněné.


# 06 Hora Kinabalu



S výškou 4 095 metrů je hora Kinabalu nejvyšší horou na Borneu. Hora je známá po celém světě díky své botanické a druhové rozmanitosti. Vyskytuje se tu více než 600 druhů kapradin, 326 druhů ptáků a 100 druhů savců. Hlavní vrchol hory dokáže zdolat osoba s dobrou fyzickou kondicí a nevyžaduje žádnou horolezeckou techniku, i když horolezci musí být pro jistotu doprovázeni průvodci.  


# 05 Petronas Twin Towers



Petronas Twin Towers v Kuala Lampur byly nejvyšší budovy do postavení Taipei 101 v roce 2004. Nicméně věže jsou stále nejvyšší dvojčata na světě. Osmdesáti osmipatrové věže jsou postaveny z velké části z armovaného betonu s ocelovou a skleněnou fasádou navrženou tak, aby připomínaly motivy nalezené v islámském umění odrážející malajské muslimské náboženství. Petronas Twin Towers jsou vybaveny koridorem mezi věžemi v 41. a 42. podlaží.


# 04 Langkawi



Nejvíce známé místo k dovolené na Malajsii je Langkawi. Je to souostroví skládající se z 99 ostrovů v Andamanském moři. Ostrovy jsou součástí státu Kedah, který je přilehlý k thajské hranici. Zdaleka největší z ostrovů je Pulau Langkawi s populací okolo 65 000 lidí, který je jediný další obydlený ostrov v blízkosti Pulau Tuba. Lemovaný dlouhými bílými plážemi, džunglí pokrytými kopci a skalnatými horskými vrcholy je snadné pochopit, proč je ostrov nejvíce podporovanou turistickou destinací Malajsie. Nejoblíbenější pláže se nachází na západním pobřeží ostrova se širokou nabídkou restaurací a jídelen a některých z nejlepších středisek v Langkawi.


# 03 Perhentian Islands



Nacházejí se na pobřeží severovýchodní Malajsie, nedaleko od thajských hranic. Na Perhentian Islands můžete naleznout jedny z nejkrásnějších světových pláží a můžete se tu potápět s dostatkem výběru levného ubytování. Dva hlavní ostrovy jsou Perhentian Besar („Velký Perhentian“) a Perhentian Kecil („Malý Perhentian“). Oba ostrovy jsou pokryty palmami s bílými písečnými plážemi a tyrkysově modrým mořem.


# 02 Sepilok Rehabilitation Centre



Sepilok Orang Utan Rehabilitation byl otevřen v roce 1964 pro zachráněná osiřelá mláďata orangutanů z těžebních lokalit, plantáží a ilegálních lovů. Osamocení orangutani jsou trénováni, aby přežili ve volné přírodě, a jsou vypuštěni, jakmile jsou připraveni. Centrum Orang Utan se nachází v Kabili-Sepilok Forest Reserve, z nichž většina je nedotčený deštný les. Asi 60 až 80 orangutanů žije volně v Kabili-Sepilok Forest Reserve.


# 01 Jeskyně Mulu



Jeskyně Mulu se nachází v národním parku Gunung Mulu na Borneu v Malajsii. Park zahrnuje neuvěřitelné jeskyně a krasové útvary v horském prostředí deštného pralesu. Dutina Srawak nacházející se v jedné z podzemních jeskyní je největší jeskynní dutinou na světě. Bylo řečeno, že dutina je tak velká, že by mohla pojmout asi 40 Boeingů 747s bez přesahování křídel.


ZDROJ & FOTO: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9