I v Koreji přichází do módy sólo cestování

13:00 | 20.08.2019 Eunka 0
Už vás někdy napadlo, že byste vyrazili na dovolenou sami? Pomalu to začíná být trendem i v Koreji. Takové cestování má své výhody, což dokázal průzkum webu Gmarket.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: shutterstock.com
Podle průzkumu se mnoho Jihokorejců se rozhodlo cestovat samostatně. Je to takový trend dnešní doby. Co je k tomu vede a jaké to má výhody?

Průzkumu, který provedl on-line nákupní web Gmarket, se zúčastnilo celkem 993 zákazníků. Díky němu vyšlo najevo, že 80 procent všech respondentů by v budoucnu rádo cestovalo samostatně nebo chcete-li sólo či single.

Lidé, kterým je okolo 20 let, přesněji 55 procent, upřednostňovali cesty do ciziny, které nabízejí příležitost ochutnat alespoň něco málo z exotické kultury. Na druhé straně 51 procent lidí ve věku 30 let, 60 procent lidí ve věku 40 let a 77 procent lidí nad 50 let, uvedlo, že dávají přednost cestování po Koreji.

Proč chtějí Jihokorejci nejčastěji cestovat samostatně? Na tuto otázku dotazovaní většinou odpovídali slovy: "Protože si mohu naplánovat cestu podle svých představ." 

Dalších 10 procent dotázaných uvedlo, že si jen těžko nastaví společný plán či rozvrh s ostatními a 7 procent lidí přiznalo, že nemá vhodného partnera, se kterým by se dalo cestovat. 

Zhruba polovina respondentů (46 procent) posléze uvedla, že důvodem, proč váhali cestovat sami, je strach, že skončí o samotě někde na odlehlém místě. Že prostě budou bez pomoci. 

A bez čeho se na takových výletech neobejdou? Muži preferovali zařízení, na kterých lze hrát hry (36 procent), a ženy zase nutně potřebovaly selfie tyč (30 procent), což ukazuje výrazný rozdíl v prioritách mezi pohlavími.

Co na toto téma říkáte vy? Jste zvyklí cestovat sami? Nebo váháte?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9