Více než polovina žen v Soulu má několik zaměstnání

13:00 | 09.02.2021 Eunka 0
Měli jste někdy víc než jednu práci? Nedávný průzkum ukázal, že více než polovina pracujících žen v Soulu má z ekonomických důvodů více než jedno zaměstnání.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Vláda města Soulu a Soulský institut pro rozvoj žen společně provedli průzkum u 1 247 pracujících žen ve věku od 20 do 59 let, které žijí v Soulu. Zhruba 55,3 procent žen nebo 690 respondentek uvedlo, že mají více než jedno zaměstnání.

Z žen, které mají více zaměstnání, 43,2 procent uvedlo, že tak činí, protože jedno zaměstnání nestačí k pokrytí životních nákladů nebo proto, že je obtížné získat práci, která nabízí stabilní příjem.
 
Zhruba třetina respondentek uvedla, že má více než jedno zaměstnání, aby si kromě životních nákladů vydělala nějaké peníze navíc. Jinými slovy, 75,3 procent pracujících žen, které mají více zaměstnání, to dělá z ekonomických důvodů. Podíl těch, které poskytly odpovědi typu "Jde mi o seberealizaci“, zůstal nízký (24,7 procent).

Pracující ženy s více než jedním zaměstnáním mají delší pracovní dobu než ženy s jedním zaměstnáním. Průzkum odhalil, že 40,4 procent pracujících žen s více zaměstnáními uvedlo, že pracují v průměru déle než devět hodin denně.

Primární důvod pro více zaměstnání se lišil podle věku. U žen ve věku 20 let 37,9 procent uvedlo, že mají více než jedno zaměstnání, aby si vydělaly peníze navíc. U žen kolem čtyřicítky 32,8 procent uvedlo, že tak učinily pro seberealizaci. U žen ve věku 50 let 51,3 procent uvedlo, že mají více pracovních míst k pokrytí životních nákladů.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9