Samsung vykázal 46,3% skok v zisku díky prodeji chytrých telefonů

13:00 | 06.05.2021 Sachi 0
Jihokorejský technologický gigant Samsung Electronics zaznamenal ve čtvrtek 29. dubna nárůst čistého zisku za první čtvrtletí o 46,3 procent, což bylo do značné míry způsobeno robustním prodejem jeho chytrých telefonů.    
Samsung
Samsung FOTO: Pixabay.com/LeeJeongSoo
Samsung Electronics je vlajkovou lodí obřího koncernu Samsung, zdaleka největšího z rodinně ovládaných impérií, které dominují podnikání v Jižní Koreji, a jenž je 12. největší ve světové ekonomice.
 

Konglomerát( pozn.- Eko. holding) má zásadní význam pro hospodářské zdraví jihu - jeho celkový obrat se rovná pětině národního hrubého domácího produktu. Společnost Samsung Electronics uvedla, že čistý zisk v lednu až březnu vzrostl o 46,3 procent z předchozího roku na 7,1 bilionu wonů (6,4 miliardy USD).


Solidní prodej chytrých telefonů a spotřební elektroniky převážil nad nižšími příjmy z polovodičů a displejů„ uvedla firma. Čísla přišla den poté, co rodina Lee od Samsungu oznámila, že hodlá zaplatit více než 10 miliard amerických dolarů na dědické dani po loňském úmrtí předsedy Lee Kun-heeho a darovat obrovské množství umění včetně děl Picassa a Moneta.

 

Koronavirus, který donutil lidi pracovat z domova zvyšuje poptávku po zařízeních napájených čipy společnosti Samsung, stejně jako po domácích spotřebičích, jako jsou televize a pračky. „Poptávka zvedla nárůst prodeje domácích spotřebičů„ řekl James Kang, vedoucí výzkumný pracovník Euromonitor International.
 

Ale jakmile se s distribucí vakcín zlepší situace s koronavirem, růst domácích spotřebičů bude pomalejší než v roce 2020, protože lidé budou trávit více času venku„ dodal.
 

Provozní zisk vzrostl o 45,4 procent na 9,4 bilionu wonů, zatímco prodej rovněž vzrostl o 18,2 procent na 65,4 bilionu wonů.


ZDROJ: channelnewsasia.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9