Korejci manželství preferují, Korejky ne

13:00 | 08.10.2020 Eunka 0
Zhruba 7 z 10 korejských mužů ve věku 30 let má zájem o manželství a sňatek, zatímco Jihokorejky chtějí spíše zůstat svobodné.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Podle průzkumu Korejské federace plánovaní populace s 1000 svobodnými muži a ženami ve věku 30 let se 30 procent žen nechtělo vdávat. Podobně odpovědělo pouze 18,8 procent mužů.

Dokud byli úspěšní nebo finančně stabilní, 76,8 procent mužů mělo v úmyslu se oženit, zatímco 67,4 procent žen se rozhodlo raději zůstat svobodnými. 

Zhruba polovina mužů věřila, že realistické podmínky pro uzavření manželství jsou hlavním důvodem, který je odrazuje od uzavření manželství. Ženy naopak věřily, že žít single je více uspokojící (25,3 procent), nebo obviňovaly kulturu genderové nerovnosti za to, že se nevdaly (24,7 procent).

Průzkum dále odhalil, že většina Korejců měla obavy z bydlení. Tři čtvrtiny respondentů nevěřily myšlence, že tvrdá práce se vyplatí, což naznačuje určité vnímání nespravedlnosti ve společnosti. Celkem 28,2 procent respondentů požadovalo podporu bydlení, což překonalo ty, kteří požadovali řešení sociální nerovnosti (18,5 procent).

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9