Korejské studenty čeká lepší školní stravování

14:00 | 11.04.2019 Eunka 0
Chodíte ve škole na obědy? Jste spokojeni s výběrem a připravovanými pokrmy? Jak jsou na tom školáci v Koreji? Mohou se těšit na různé změny.
Školní oběd
Školní oběd FOTO: Kitty Schweizer/flickr.com
Studenti žijící v provincii Gyeonggi budou brzy využívat školních "kaváren", kde si budou moci vybrat jídlo podle svých preferencí, a to více než jednu možnost. Úřad pro oblast školství v Gyeonggi (GPOE) oznámil, že se rozhodl prosadit jistý stravovací systém, jenž připomíná kavárnu a studentům zaručuje právo na výběr a také samostatnost a lepší zdraví.

Provinční vzdělávací úřad propaguje systém samostatné distribuce potravin, kde se studenti mohou rozhodnout, co mají jíst a kolik toho chtějí sníst. Zařizuje výběrová menu pro školy, které mají zájem. Na tomto programu se podílí celkem 230 škol v provincii.

Stávající systémy sice poskytovaly studentům možnost volby, ale nový systém sníží plýtvání potravinami a dopřeje studentům větší a zajímavější výběr pokrmů. 

GPOE nejen změní systém distribuce, ale plánuje jít ještě o krok dále tak, že reorganizuje potravinářské prostředí, postará se o změnu kuchyňského náčiní, zlepšení stravovacích zařízení a zřízení kaváren, aby se studenti mohli i více zapojit. 

Jakmile bude tato studie dokončena, GPOE plánuje představit model pro školní jídelny a zvýšit počet škol zapojených do nového systému na 36 do roku 2021.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9