Kim Ki Soo to jako guru krásy nemá v Jižní Koreji lehké

13:00 | 05.09.2019 Xiunka 0
Kim Ki Soo, známý guru krásy a youtuber, miluje make-up. V rozhovoru pro magazín Allure prozradil, že odhalovat své pravé já v Jižní Koreji není jen tak.
Kim Ki Soo
Kim Ki Soo FOTO: instagram.com/djkisoo
Kim Ki Soo debutoval jako komik v roce 2001. Znám byl jako 'Dancer Kim' v KBS programu Gag Concert. V roce 2016 se rozhodl být guru krásy a líčení. Založil si kanál na YouTube a začal vydávat videa s návody. Magazín Allure jej velmi podrobně vyzpovídal.

Na YouTube máš více než sto tisíc sledujících. Uvědomuješ si to?
Mám dojem, že má fanbase se rozšířila a máme spolu užší vztah. V minulosti mě fanoušci viděli pouze v televizi. Nyní jsem se jim přiblížil jako Kim Ki Soo, muž, jakým doopravdy jsem. Umožňuje mi to být mnohem pohodlnější ve vtahu k mým fanouškům.

Založil sis kanál na YouTube kvůli antifanouškům, správně?
Články ohledně mého make-upu jako DJ byly vydány na nejrůznějších portálech a bylo tam dost hnusných komentářů. Byl to takový šok, že jsem se dokonce zbavil všech make-up produktů, které jsem tehdy měl. Když o tom teď tak přemýšlím, bylo to mrhání vším.

Takže šok, který ti tyto komentáře způsobily, tě přiměl založil si kanál krásy na YouTube?
Naslouchal jsem svým přátelům a změnil názor. Můj kamarád mi tehdy řekl: "Neskrývej to, co se ti líbí a ukazuj to. Nenech jim ti ublížit a bojuj proti nim." Slyšet tyto slova mi dodalo sílu. Následně jsem měsíc strávil studiem, jak natáčet a upravovat videa. Když jsem nahrál první video, obával jsem se, že mě budou opět urážet. Neočekávaně tam však bylo, že jsem v tom dobrý, což mě opravdu překvapilo.

 

Co si myslíš, že tě dělá jiným od ostatních youtuberů krásy?
Myslím, že to bude zábavný faktor. Krása se snadno učí, je snadno pochopitelná. Ačkoliv jsem muž, jedná se o přirozený mix s dekadentní krásou.

Jednou jsi mluvil o tom, že mnoho lidí je tebou fascinováno jakožto ahjussim přes 40 let, který je hezký, než aby tě brali jako pěkného youtubera, který se zkrášluje. Co myslíš, že tě odlišuje od ostatních?
Za prvé, má tvář je větší. To je důvod, proč více zkoumám make-up dovednosti a přemýšlím, jak jej udělat hezčím, jaké barvy smíchat.

Jsou nějaké problémy s tím, že jsi mužský youtuber krásy?
V Jižní Koreji opravdu není žádný mužský youtuber krásy. Korejská mentalita je poněkud komplikovaná. Proto si myslím, že musí být obsah rozmanitý a zábavný, aby se tento pohled na toto změnil.

Existují pravidla pro provozování kanálu na YouTube?
Youtube je o osobě samotné. Vytváření obsahu. Tématem mého kanálu je 'Make-up bez pohlaví'. Někdo vždy pronese: "Toto je mužská krása, takže proč používáš dámský make-up. Ukaž mi každodenní rutinu pánského make-upu." Má odpověď na toto vždy zní: "Je mužská krása ve skutečnosti o tom, jak být hezký bez make-upu?" Lidé se mě ptají, proč používám dámský make-up, ale tím není. Je to make-up pro všechny.

 

Dostal jsi přezdívky 'Muž, který nosí make-up' a 'Sexy chlap s make-upem'. Jak se ohledně toho cítíš?
Každý člověk má svůj vlastní koníček. Myslím si, že přítel, který je vášnivým rybářem, je na tom stejně jako já. Tento přítel má rád rybaření. Já mám rád líčení. To je vše. Nicméně, žil jsem přes třicet let skrýváním toho. Make-up je mou skutečnou vášní a dovedností. Zeptat se, co bylo mým koníčkem, když jsem hrál golf a byl na klubových fotografiích, tak mou odpovědí je, že jsem žil falešný život.

Zdá se, že pociťuješ obrovskou zodpovědnost.
Fanoušek  mi poslal zprávu. Bylo mu čtyřicet let a napsal, že nikdy nikomu neprozradil, že se mu líbí make-up. Dodal jsem mu odvahu, aby šel sám do obchodu a nějaký si koupil. Řekl mi, že zaměstnanci byli velmi milí. Poté se setkal se svými přáteli, ukázal jim oční stíny, které si koupil a oni mu řekli, že jsou krásné. Řekl, že mu to dodalo sebevědomí. Když slýchávám takové příběhy, dává mi to pocit zodpovědnosti.

Co tě inspiruje, když plánuješ něco nového?
Sleduji hodně fantasy filmů a také těch z moderního prostředí. Rovněž sleduji hodně animovaných filmů. Chtěl jsem vyjádřit Ursulu z Malé mořské víly. Myslím si, že je nemocná. Takže jsem nahrál video.



Jakou radu by jsi dal někomu, kdo chce být YouTube hvězdou?
Je to těžké. Peníze, čas a úsilí jsou tři věci, které rozhodně potřebujete. Stanete se odborníkem, pokud jste ochotni o to opravdu usilovat. Musíte mít velké odhodlání. Pokud jen na moment polevíte, vaše odhodlání postupně zmizí. Někdy si řikám, jak jsem si mohl myslet, že je to snadné.

Co pro tebe znamená individualita?
To, co maximalizuje vaše kouzlo. Totéž platí pro make-up. Dělá krásu ještě krásnější. Každý má osobnost, takže doufám, že ji lidé přestanou skrývat. Pokud něco někoho donutí zvednout koutky úst, myslím si, že to znamená, že se ta věc stane součástí vaší osobnosti. I když nemám naplánován žádný rozvrh, nevyjdu ven bez make-upu. Každé ráno jsem zvědavý, jaký make-up si vytvořím.

Sledujete tohoto guru krásy? Co říkáte na to, že se nestydí za své pravé já?


ZDROJ: thesunnytown.wordpress.com
FOTO: instagram.com/djkisoo

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9