Miloš Zeman se dostal až na Taiwan

17:00 | 20.05.2013 starfishzs 17
Asi není Čecha, který by neviděl záznam ze slavnostního odemykání korunovačních klenotů a našeho prezidenta, jak během celé události poněkud vrávorá. Video oběhlo celý svět a na paškál si ho vzal i video deník NMA.tv z Taiwanu.
NMA.tv je součástí společnosti Next Media Animation sídlící v Hongkongu. Dvě taiwanské reportérky Jen-Jen a Vanessa dennodenně vytváří vtipná animovaná videa na aktuální témata ve světě. Neunikl jim tedy ani výkon českého prezidenta při významné ceremonii odemykání českých korunovačních klenotů.

Ve videu je možné vidět animovanou verzi prezidentova výstupu. Animátorky dále vtipně poukazují na fakt, že Češi jsou známí pro svůj sklon k alkoholismu a jejich dobrou výdrž. (Miloš Zeman se utkává v pivním souboji s německou premiérkou Angelou Merkel a následně dopíjí i pivo amerického prezidenta Baracka Obamy.) Připomínají, že prezidentův politický vzor byl vždy Winston Churchill, který miloval whisky, na rozdíl od Adolfa Hitlera, který byl abstinentem. "A všichni víme, jak dopadl," říká animovaný Zeman. Doporučují prezidentovi, že by se možná ze svého "viru", jak už omluva z Hradu stihla v našem rodném kraji zlidovět, měl jít léčit, jedním dechem však dodávají, že je těžké mezi ostatními vůdci států vybrat vhodný vzorný příklad.

Zesměšnění přichází i v popisu videa, kde autoři uvádějí: "Miloš Zeman zastává stejný post jako dříve Václav Havel, básník, disident a politik, který provedl Čechy Sametovou revolucí. Zeman si již získal reputaci vášnivého účastníka večírků, jak se po Evropě pravidelně potácí a nesrozumitelně mumlá. Zdá se ovšem, že je to většině Čechů jedno. Jelikož dle oficiálního vyjádření opilecké chování vyvolal u prezidenta 'virus', 'Jdu chytit virus' se mezi Čechy stalo novým heslem pro uspořádání party."

Co si o této kauze myslíte vy? Pobavil vás pohled taiwanských animátorek nebo se cítíte trapně, že jsme byli vůbec v této souvislosti zmíněni?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9