Šťastná Kim Yuna se vrátila do Koreje

13:00 | 21.03.2013 Eunka 0
Slavná krasobruslařka se vrátila domů z MS v kandského Londonu a prozradila své další plány.
Kim Yuna
Kim Yuna FOTO: yunakimfan.com
Kim Yuna dorazila na incheonské letiště, kde ji vítaly davy fanoušků a novinářů. Prohlásila, že se cítí šťastně a uvolněně a že se odteď bude soustředit na ZOH 2014 v ruském Soči. Poté promluvila o svém úsilí na MS odkud si přivezla zlatou medaili na tiskové konferenci. Řekla: "Bála jsem se, že v té velké konkurenci udělám nějakou chybu. Ale nakonec jsem tak ráda, že jsem mohla ukázat vše, co jsem si připravila a zajet bez chyby. Teď chci jít do další olympiády a připravit se na ni stejně dobře jako na MS."

Podle všeho je Kim Yuna opravdu žhavou favoritkou na olympijské zlato. Výsledky se ovšem ukážou až téměř za rok v Soči. A doufejme, že se krasobruslařka bude cítit ve formě. Po vítězství na ZOH 2010 ve Vancouveru prý totiž zažívala pocit prázdnoty. 



Potom oznámila, že chce nadále pracovat se svými stávajícími trenéry Shin Hye Sook a Ryu Jong Hyunem. Setkala se s nimi loni v létě a jejich smlouvy měly vypršet na konci tohoto měsíce. Kim Yuna také řekla, že bude na olympiádu trénovat v Soulu. 

Její choreograf David Wilson jí již připravuje nové programy na příští sezónu. Krasobruslařka chce totiž přijít s něčím novým, co by ji vyneslo na vrchol jako melodie z Les Miserables, které uplatnila na MS v Londonu. Tato choreografie prý měla výborné recenze a proto Kim Yuna naznala, že je třeba předvést něco, na co lidé nezapomenou. Pak dodala: "Když jsem byla v Kanadě, povídala jsem si s Davidem a sdělovali jsme si svoje nápady. Také jsme poslouchali mnoho hudebních nahrávek. Nic jistého však zatím nemáme. A protože jde o olympijskou sezónu, budeme při výběru hodně obezřetní."



Kim Yuna má také přání stát se členkou Mezinárodního olympijského výboru poté, co ukončí svou krasobruslařskou kariéru. Prozradila že sezóna 2013 - 2014 bude její poslední. Tiskovou konferenci zakončila slovy: "Nikdo nikdy nezná výsledky, dokud neblikají na tabuli. A protože to bude má poslední sezóna, chci udělat to nejlepší, abych nemusela litovat. Chci zažít na ZOH v Soči radostný konec."

Budeme jí tedy držet palce, aby se jí všechny sny ohledně olympiády vyplnily a nic neohrozilo její přípravy.


ZDROJ: koreaherald.com
FOTKY: yunakimfan.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9