Kim Yuna nechce být součástí olympijského skandálu

17:00 | 22.02.2014 Eunka 14
Přestože to v Soči po vítězství ruské krasobruslařky Adeliny Sotnikové poněkud vře, Kim Yuna se do možného skandálu zaplést nehodlá a reaguje s nadhledem.
Kim Yuna
Kim Yuna FOTO: home.mytelus.com
Možná ani vy nejste s výsledky krasobruslařského závodu žen na ZOH v Soči spokojení, nicméně Kim Yuna ukázala svou pokoru a velkorysost, když zbytečně nedebatovala o tom, co se stalo, a ani neprojevovala nějakou zášť. Naopak vítězce Sotnikové projevila uznání a odmítla komentovat v médiích rozsudek poroty.

K výsledkům se vyjádřila jasně, když řekla: „O hodnocení rozhoduje porota a já nejsem v postavení, abych mohla něco komentovat a mít jakékoli připomínky." Pak také dodala, že konkurence byla na olympiádě opravdu silná a ani jednou se nezmínila o tom, že by Ruska obdržela nějaké přemrštěné hodnocení.

Sama Kim Yuna sice zpočátku vyhlížela trochu zklamaně, přece jen ve zlato doufala, asi jako každá sportovkyně, která se účastní olympiády. Přesto je se svým výkonem i se stříbrnou medailí spokojená. Zajela s jistotou a udělala pro vítězství vše, co mohla. Ukázala světu, že i mimo kluziště se umí chovat důstojně a neholduje rozepřím a mediálním skandálům. A i díky tomu je v očích veřejnosti vítězkou, ač to dopadlo jinak. 


ZDROJ: examiner.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9