Kim Yuna dostala dojemný dopis od svého otce

17:00 | 23.02.2014 Eunka 6
Korejskou královnu ledu v kariéře vždy podporovali především její rodiče. Během ZOH v Soči jí její tatínek napsal opravdu dojemný dopis a vy si ho nyní můžete také přečíst.
Kim Yuna
Kim Yuna FOTO: media.nbcmiami.com
Má drahá Yuno, moje milovaná dcero,

Když jsem sledoval tvé jízdy v televizi, myslel jsem, že mi pukne srdce. Také vím, že hudba, kterou sis vybrala pro svoji volnou jízdu byla vlastně poctou pro mě. Mnozí lidé se mě ptali, jak jsem se cítil, když jsi jela svůj poslední program právě v rytmu skladby určené mně. Ale já nic neslyšel a nedokázal jsem nic cítit. Mé oči se upíraly pouze k tvým pohybům, k tomu, jak jsi se vznášela a zase klesala. Při tvé poslední jízdě jsem cítil to samé, co jsem cítil pokaždé, když jsem tě sledoval při krasobruslařských soutěžích během těch 17 let, bylo to pro mne jako vždy těžké.

Deset dní předtím, než jsi odjela do Soči jsem ti neřekl: „Přivez domů zlatou medaili," ale abys převedla to nejlepší, co umíš. Vzhledem k tomu, že šlo o tvou poslední soutěž, chtěl jsem, abys ukázala všechno, co si přeješ ukázat, a vložila své úsilí i do posledního kousku tvého těla. Řekl jsem ti, že zlatá olympijská medaile je darem z nebes a člověk nemůže očekávat, že ji dostane, když neudělá maximum. Už když jsem ti to říkal, přál jsem ti v srdci zlatou medaili, protože více než kdokoliv jiný na tomto světě vím, jak neuvěřitelně jsi nadaná a udržuješ si tvrdou pracovní morálku. Také jsem měl pár dní předtím sen o tom, že jsem vyhrál ve hře a získal vklady všech svých přátel. Po probuzení jsem si tedy pomyslel, že by takový sen mohl značit další zlatou medaili, a o to více jsem ti ji přál.



Také mi bylo jasné, že Adelina Sotnikova je silná soupeřka a od dob Vancouveru se bodovací systém změnil. Takže kdybys získala body navíc, i tak by bylo obtížné vyhrát. Pořád jsem na tebe myslel. Naše Yuna soutěží naposledy! Jak asi nervózní musí být! Co by se stalo, kdyby udělala chybu? Měl jsem úplně suché rty a rvalo mi to srdce. V tu chvíli mi proběhlo před očima těch 17 let tvého krasobruslení. Vzpomínáš si? Časy plné slz a strádání... vroucně jsem se modlil, abys v této fázi zvládla všechno, co jsi chtěla, a byla šťastná bez ohledu na výsledek. Upřímně jsem si přál, abys jako moje drahá dcera přijala realitu s pokorou, nijak se nevymlouvala, nestěžovala si a nevinila ostatní. 

Naše milovaná Yuna tu nyní stojí a ohlíží se za těmi 17 lety a sedmi měsíci. Na mysl jí přichází nespočetné okamžiky vítězství, ale i zklamání. Radost bývá často prchavá, avšak nepřízeň osudu přichází průběžně. Když jsi s krasobruslením začala, nikdo z rodiny si ani neuměl představit, že bys jednou mohla získat olympijskou medaili. Krůček po krůčku jsme společně zvládali všechny ty útrapy a oběti a nyní jsme na konci cesty. Když jsi soutěžila v mnohých mezinárodních závodech a neobdržela dobré hodnocení, bylo mi to moc líto. Tolik jsem litoval, že jsem ti nedal do vínku víc síly, a že ses nenarodila v zemi, která pro krasobruslení nenabízí lepší podmínky. Ale i zde v Koreji jsi trénovala tvrdě, ač tu nebylo pořádné kluziště. A stále jsi překonávala zranění. Pokaždé, když jsi odjela na nějakou soutěž, a pak jsi byla zraněná, bylo mé srdce se trápilo.



Přesto všechno jsi nikdy neodešla bez medaile. Bez utrpení nepřicházejí dobré výsledky. Zranění jsou důkaz tvrdé dřiny. Když sis určila nějaký cíl, nehnula jsi ani brvou a zaměřila ses výhradně na cestu k tomu cíli. A já jsem tak hrdý na vše, co jsi dokázala! 

Drahá Yuno, teď můžeš odpočívat, co hrdlo ráčí. Zlatou medaili z olympiády už máš (myslí se ta z Vancouveru), získala jsi během kariéry tolik lásky od lidí a vyšlapala jsi cestičku pro budoucí korejské krasobruslaře. Nyní se z pozice celebrity můžeš navrátit k normálnímu životu. Jako tvůj otec bych si přál, aby sis mohla vychutnávat radosti každodenního života. Nyní máme spoustu času, a tak ignorujme oči veřejnosti a pojďme spolu na něco dobrého k jídlu. Zajdeme si do kavárny a u kávy si budeme povídat a povídat. Necháme pro tebe vykvést nové sny. Jako tvůj táta budu dělat vše, co je v mých silách, abych ti pomáhal na tvé nové životní cestě. 

Když tvá poslední jízda skončila, napsal jsem ti: "Yuno, ty jsi skutečným vítězem!" A tys mi odpověděla: "Děkuji ti, jsem v pořádku." 

Má sladká Yuno, děkuji ti za to, jak jsi s odvahou bojovala i s nepřízní osudu. Odvedla jsi skvělou práci. Za všechny ty roky jsme toho tolik prožili. Jsem nesmírně hrdý na svoji skvělou Yunu! 

Miluji tě!


ZDROJ & FOTO: yunakimfan.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9