První homosexuální svatba v středisku tokijského Disney

12:49 | 10.03.2013 Peťul_TripleS 8
Dvě lesbičky se staly prvním párem, který vstoupil do svazku manželského v tokijském Disney středisku. Obě dvě byly v krásných pohádkových bílých šatech i přes počáteční rozhodnutí, že si jedna z nich musí obléknout pánské oblečení.
Nevěsty
Nevěsty FOTO: japantoday.com
„Má láska Hiroko a já jsme si na sebe vzaly svatební šaty a měly mini-přehlídku v DisneySea, které mám tak moc ráda,“ řekla na twitteru osmadvacetiletá Koyuki Higashi. „Byla jsem opravdu šťastná!“

Akce, která se konala minulý pátek, byla první homosexuální svatbou v oblíbeném zábavním parku, i když homosexuální manželství nemá žádné právní postavení v Japonsku.

„Možná že náš svazek žádný zákon nepotvrdí, ale když nám někdo pogratuluje k svatbě, budu hrdě děkovat!“ prozradila Higashi.

Pár nejprve získal velkou publicitu poté, co jim ze zábavního parku řekli, že se svatbou není žádný problém, pokud budou oblečeny „jako muž a žena“.

Zaměstnanec řekl, že svatba dvou lidí stejného pohlaví by mohla mít „následek“ na návštěvníky, pokud by obě měly na sobě svatební šaty nebo smoking.

Ale jen o pár dní později provozovatel střediska přiznal, že jejich první reakce byla špatná a povolil jim, ať si oblečou, co budou chtít.

Higashi nahrála fotky ze svatby na svůj twitter, kde ukázala sebe a svoji vyvolenou v bílém.


ZDROJ: japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9