Taneční číslo japonských maskotů zařazeno do Guinessovy knihy rekordů

09:51 | 17.02.2013 Peťul_TripleS 0
Není žádným překvapením, že v Japonsku, zemi roztomilosti a dobrosrdečnosti, má vše svého maskota. Dokonce i prefektury se dostávají do této mánie spolu s rozkošnými (nebo děsivými, záleží na úhlu pohledu) postavami nazvané „yuku-kyara“.
Někteří yuru-kyara
Někteří yuru-kyara FOTO: coveranime.tumblr.com
Koncem ledna se 141 „yuru-kyara“ z 25 prefektur po celé zemi shromáždilo v Sasebo, prefektuře Nagasaki, aby se zapsali do historie tím, že jako největší skupina maskotů předvedou společně stejný tanec.

HTB, organizátoři akce, si vzali za cíl shromáždit maskoty z celé země, aby provedli synchronizovaný taneční číslo na píseň „Beard Dance“ od skupiny Driftens, což je japonská komediální rocková skupina. Byla tu ale jedna podmínka. Méně jak 5% ze všech maskotů během pětiminutové písně smí udělat chybu, víc ne!



Přestože „yuru-kyara“ svědomitě a nadšeně třásli svými malými ručkami a baňatými těly, dvakrát pohořeli a nesplnili podmínku. Nicméně 134 maskotů na třetí pokus předvedlo bezchybný výkon a rekord byl na světě! Hrála oslavná hudba a maskoti se navzájem objímali, neměli slov. Mohl by existovat šťastnější moment na planetě Zemi než při pohledu na 141 obřích plyšových bytostí, jak tančí a objímají se? Myslím, že ne.

Kumamon, medvědí maskot prefektury Kumamoto, si sice po úspěšném třetím pokusu posteskl, že je trochu unavený, ale s odvahou a profesionalitou on a další „yuru-kyara“ zapózoval pro fotky s fanoušky.

Skvělý to tanec, že? I když na kostýmy maskotů to nemá, nemyslíte?


ZDROJ: japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9