Jak se studuje v Číně? Pojďte se podívat!

15:30 | 24.08.2016 Erik 0
Stále více českých studentů vyráží v posledních letech také do Číny. Nejedná se přitom jen o jazykové kurzy, ale také například o tradiční čínskou medicínu. Jak ale studium v tak odlišném kulturním prostředí probíhá?
Studenti kurzu tradiční čínské medicíny
Studenti kurzu tradiční čínské medicíny FOTO: Vít Musílek / www.china-servic...
Dokumentární film o studiu v Číně vznikl díky Vítu Musílkovi, který jeho prostřednictvím vlastně reaguje na záplavu dotazů od svého okolí, se kterou po svém prvním pobytu v Číně setkal. Zjistil tak, kolik lidí by vlastně rádo mělo bližší informace nejen o studiu samotném ale i o věcech, se kterými se v jeho průběhu lze setkat a co všechno takový život zahraničního studenta v Říši středu vlastně obnáší. Proto padlo rozhodnutí vydat se do Číny podruhé - a tentokrát i s kamerou. 

"Zdravím všechny studenty, kteří v Číně studují, studovali, všechny z české ambasády v Pekingu, také ty kteří se zajímají o Česko-čínské vztahy a především čtenáře asianstyle.cz. V Číně jsem byl poprvé v patnácti letech a od té doby se o Čínu zajímám a rád se tam vracím. Do Číny studovat jsem jel hned po ukončení střední školy - naučit se jazyk, žádné stipendium a žádná škola za zády. To jsem byl v Číně již po osmé. A teď ,vzhledem k nárůstu rozvoje Česko-čínských vztahů jsem se rozhodl, že přiblížím českým studentům studia v Číně a to studia tradiční čínské medicíny, kam jsem byl vyslán jako jediný Čech čínským velvyslanectvím v Praze, za což jim tímto děkuji. Cílem videa bude udělat vám představu o tom, co vás tam může za dobu pobytu potkat, překvapit a co tam můžete zažít. Plná verze je zatím ve střižně u Matěje Maráška, kterému děkuji za trpělivost a dočkáte se jí do dvou měsíců," přibližuje vlastními slovy dokumentární projekt a všechny zainteresované osoby jeho autor, Vít Musílek.


 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9