Číňané se kvůli oslabenému jenu hrnou na nákupy do Japonska

21:00 | 02.08.2015 Mei 0
Toho, že se do Japonska vydává díky oslabené měně více a více čínských turistů využila i hodinářská firma Seiko. Na otvíračku obchodu v Tokiu si pozvali čínskou superstar.
Wang LeeHom při otevírání pobočky Seiko v Tokiu
Wang LeeHom při otevírání pobočky Seiko v Tokiu FOTO: facebook.com/leehom
Čínští turisté se hrnou do Japonska, aby využili oslabeného jenu a výhodně zde nakoupili. To je také důvodem toho, proč se japonská hodinářská značka Seiko rozhodla otevřít obchod v Tokiu. K tomu s sebou jako lákadlo přibrali i populárního taiwansko-amerického herce a zpěváka Wang LeeHoma, který je tváří značky už několik let. „Spolupracoval jsem se Seiko v reklamách i na akcích po celém světě,“ řekl zpěvák. „Při otevírání butiku na něj mávali čínští turisté z autobusu,“ zmínil Shinji Hattori, prezident a CEO Seiko Watch. „To ukazuje, jak nesmírně populární je. Jeho vliv je skvělý.“
 
To je přesně to, co Seiko chce – přitáhnout pozornost čínských kupců. Hodinky rozhodně nepatří k nejlevnějším. Levnější stojí kolem 6 000 dolarů, zatímco cena nejdražších se pohybuje až k 250 000 dolarů.
 
Čínští zákazníci nakupují luxusní předměty velice agresivně. Podle Ministerstva pro cestovní ruch zaplatí čínští turisté v průměru více než 100 000 jenů, což je necelých 20 000 Kč, což je více, než zaplatí turisté jakékoliv jiné národnosti.



V prvních šesti měsících roku 2015 se počet čínských turistů v Japonsku zdvojnásobil na více než dva miliony. Jeden z prodejců nákupního střediska říká, že oproti minulému roku se prodej zlepšil o 30 procent. A to u všeho, od kosmetiky až po drahý alkohol.
 
„Sedmdesát procent našich zákazníků ze zahraničí jsou Číňané,“ říká Nabushiro Hattori, ředitel marketingu a plánování odbytu v Matsuya. „Jsou to pro nás velmi důležití zákazníci.“
 
Od oslabení jenu zaznamenali japonští maloobchodníci velký boom. Čínští turisté nakupují vše, od bot až po diamantové snubní prsteny.

 
ZDROJ: channelnewsasia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9