Čína prohrála na Evropském mistrovství v mahjongu

16:03 | 19.07.2014 Mei 4
Číně se na pátém Šampionátu v mahjongu ve Štrasburku (Francie) nepodařilo dosáhnout ideálních výsledků. Vyhráli Japonci. Dal o tom vědět čínský zpravodajský server Sina.
Čína
Čína FOTO: Shutterstock.com
Evropské soutěže v čínské hře mahjong se zúčastnilo celkem 10 čínských hráčů. Soutěžící Yan Wenying řekl, že nejlepším umístěným Číňanů je 30. pozice. V soutěži družstev skončil jeho tým Guohua dokonce až na 37. místě.
 
Individuální titul vyhrál konkurent z Japonska a druhý byl muž z Německa. Kromě prvního místa si Japonsko odvezlo také další tří nejlepší pozice, tedy 3., 4. a 5. místo. Vítězným týmem se stal tým pojmenovaný JMF, který se skládal ze 3 Japonců a jednoho Francouze.
 
Tato novinka je nyní žhavým tématem na sociální síti Weibo, což je čínský ekvivalent pro Twitter. Většina čínských uživatelů této sociální sítě nemůže přijmou výsledky a říká, že soutěžící nepředstavovali ani skutečnou úroveň obyčejného čínského hráče mahjongu.
 
Jeden z uživatelů Weibo dokonce poznamenal, že jeho šok nebyl o nic menší, než šok Brazilců při prohře 1:7 s Německem na FIFA 2014. Další člověk řekl, že nejlepší hráči mahjongu jsou mezi obyčejnými lidmi, kteří o této soutěži vůbec nevěděli.
 
Hra mahjong pochází z Číny a je oblíbenou kratochvílí mezi čínský lidem po celém světě.
 
Evropský šampionát v mahjongu je nejstarší soutěží v mahjonhu, kterou organizuje Evropská asociace mahjongu.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9