Rychlé novinky z Japonska

17:00 | 02.08.2015 kvacm 0
Přinášíme tři krátká oznámení o změnách a událostech v Japonsku. První se věnuje včasnému varování během erupce, další velkému rybímu trhu v Tokiu a poslední turistickému boomu.
Trh Tsukiji v Tokijském Chuo
Trh Tsukiji v Tokijském Chuo FOTO: Ovc / wikipedia.org
1) Včasné varování při erupci 47 aktivních vulkánů
Jak jistě všichni vědí, Japonsko leží v seizmicky aktivní oblasti, kde je velké množství zemětřesení a možných sopečných erupcí. Proto se po poslední erupci hory Ontake v září Japonský meteorologický ústav rozhodl vytvořit varovný systém pro 47 aktivních vulkánů, které zemi ohrožují.
Oznámení a včasná varování budou posílány přes televizní stanice a mobilní telefony během několika minut při každé velké potvrzené erupci už od 4. srpna.

2) Rybí trh Tsukiji se přestěhuje
Tokijská radnice oznámila, že slavný velkotrh s rybami Tsukiji v metropolitní části Chuo Ward zavře 2. listopadu 2016. Následně 7. listopadu téhož roku dojde k jeho otevření o asi dva a půl kilometrů od centra Tokia v Koto Ward na umělém ostrově Toyosu.
Jen pro informaci, trh Tsukiji trh otevřen už v roce 1935 a stal se jedním z turistických lákadel i díky každodenní ranní aukci tuňáků. Nové prostory nabídnou moderní zázemí a o 40 % větší prostor.

3) Japonský cestovní ruch zažívá boom
Japonský turismus zažívá velký rozkvět nejen díky slabému jenu, ale i snaze vlády. Díky zájmu navíc roste počet hotelů, které vznikají i z přestavby bývalých kanceláří. Jen v hlavním městě se odhaduje počet pokojů okolo 100 000, dalších 7 600 je pak naplánovaných na příští tři roky.
Letošní rok by mohl překonat rekord z minulého roku, který činil 13,4 miliónů návštěvníků. Do roku 2020 chce vláda dosáhnout 20 miliónů, ovšem i díky olympiádě, která se bude konat téhož roku v Tokiu.

ZDROJ: Japan Today

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9