8 důvodů, proč žije v Tokiu tolik lidí

16:00 | 08.09.2016 kvacm 1
Tokio je hlavní a zároveň největší město v Japonsku. A co víc, jedná se o největší metropolitní oblast na světě a samo o sobě má přes 13 miliónů obyvatel. Proč chce v Tokiu, ve městě, které je menší než většina prefektur v zemi, žít tolik lidí?
Noční Tokio s pohledem na Tokyo Tower
Noční Tokio s pohledem na Tokyo Tower FOTO: Moyan Brenn / flickr.com

1. Skvělá dopravní infrastruktura

Tokio má skvělou dopravní obsluhu. Kamkoliv se chcete dostat, nepotřebujete k tomu auto. Město má nejhustší železniční sít na světě, vlaky tu jezdí každých pár minut a je tedy jednoduché kamkoliv vycestovat.


Zachycení čtyř vlaků čtyř různých linek v severní části nádraží Ikebukuro
FOTO: ykanazawa1999 / flickr.com

2. Potkává se tu spousta lidí

Ve městě žije spousta lidí z celého Japonska. Mnoho dalších jsou pak cizinci z jiných zemí. Je tedy jednoduché narazit na někoho, s kým se seznámíte, nebo vás jen inspiruje!

3. Krásná noční scenerie

Tam, kde je mnoho lidí, tam je i mnoho světel. I díky velké rozloze jsou v Tokiu milióny světel, které večer rozzáří celé okolí a vytvoří krásnou atmosféru. Noční život se tu nikdy nezastaví.

Noční Tokio
FOTO: Sandro Bisaro / flickr.com

4. Spousta divadel a muzeí

Pokud máte rádi umění, zdejší muzea a divadla vám jej dopřejí. Každodenní výstavy ve městě vám přichystají zábavu na celý den. A když ne, stačí vzít do ruky foťák.

5. Administrativní členění

Hlavní město je rozděleno na 23 tzv. wardů, které mají vlastní úředníky. Je proto jednodušší řešit záležitosti a problémy obyvatel jednotlivých oblastí města. Každý ward má totiž jiné potřeby a jiný charakter, a proto zde funguje všechno tak skvěle.

Administrativní rozdělení Tokia
FOTO: TOKYOSHIP / wikipedia.org

6. Jednoduché hledání práce

Hodně lidí rovná se hodně firem a tím pádem hodně práce. V Tokiu sídlí mnoho zahraničních firem a mají zde své pobočky a samozřejmě i své lidi. To proto zde žije hodně lidí ze zahraničí, kteří nemají problém najít práci.

7. Velký počet lidí tě dělá neviditelným, můžeš být sám sebou

Ve městě žije spousta zajímavých a i podivných lidí. Díky této vysoké koncentraci různých stylů a zájmů si nadále nemusíte připadat divní. Lze zde snadněji najít své spřízněné duše a být sám sebou. Zkrátka žít svým "přirozeným" životem přímo v centru světové metropole.


Nejrušnější přechod na světě v Shibuyi
FOTO: Grif Batenhorst / flickr.com

8. Spousta nemocnic a nízká kriminalita

V Tokiu stojí spousta velký nemocnic, kde se o vás postarají. Jestli se necítíte dobře, je jednoduché vyhledat dobrého lékaře.

Zároveň na to, 
jak je Tokio obrovské a žije zde tolik lidí, má nízkou kriminalitu. Je to až exkluzivní místo vhodné pro život dobrých lidí.


Silniční hlídka tokijské policie
FOTO: Alejandro Albaladejo / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9