Čína znovu povolí prodej herních konzolí

16:00 | 29.07.2015 kvacm 5
Čínská vláda ruší zákaz prodeje herních konzolí, který fungoval od roku 2000. Jako důvod byl uváděn strach z vlivu na fyzický a mentální vývoj dětí. Nyní budou mít firmy zabývající se výrobou a prodejem konzolí žně.
Čína je velkým trhem, o který se svede obrovský boj
Čína je velkým trhem, o který se svede obrovský boj FOTO: Holek / wikipedia.org
Prodej a výroba konzolí byla dříve povolena pouze v Šanghajské obchodní zóně, která byla založena před dvěma lety. Tehdy Sony Corp. a Microsoft Corp. oznámili, že plánují s čínskými partnery v této zóně konzole přímo vyrábět. Dnes už vyrábí.

Se zrušením zákazu ale přichází nová naděje pro ne příliš pozitivní vývoj tohoto trhu ve světě. Podle průzkumů má "nečekaně" Čína více hráčů, jako je tomu v USA. Akorát je potřeba převzít trh mobilním a F2P PC hrám. A samozřejmě se vypořádat se stále trvající cenzurou, se kterou si už ale nemálo firem dokázalo poradit.

Změna přístupu čínské vlády je hlavně kvůli přeorientování se z výroby na spotřebu. Druhá ekonomika světa chce více investovat i za pomocí zábavního průmyslu do technologie, jejího vývoje a do čistšího a ekologičtějšího průmyslu.

ZDROJ: gamespot.com, ​japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9