NatsuCon 2015 opět nabízí bohatý program

18:01 | 22.07.2015 starfishzs 0
Koncem srpna se uskuteční třetí ročník letního festivalu NatsuCon, který se zaměřuje na japonskou, a letos poprvé i korejskou kulturu. Přinášíme vám program festivalu i další informace.
Letošní plakát k akci
Letošní plakát k akci FOTO: natsucon.cz
NatsuCon je letní festival, který sdružuje fanoušky nejen Japonska a Koreje, ale také her, cosplaye a hlavně dobré zábavy. AsianStyle se stal mediálním partnerem této každoroční akce již od samého počátku, naše reporty z předešlých ročníků si můžete přečíst zde a zde. Samotní redaktoři si také každý rok střihnou nějakou tu přednášku a nebude tomu jinak ani tento ročník.

Letos se NatsuCon uskuteční v prostorách Karlínské obchodní akademie a vyšší odborné školy ekonomické na ulici Kollárova 5 na Praze 8, a to o víkendu od 21. do 23. srpna. Při dobrém počasí bude možné využívat i vnitřního prostranní školy, kde na návštěvníky bude čekat třeba točená zmrzlina a další catering od Japonské domácí cukrárny.

Opět bude kromě přednášek dostupný i bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na různé workshopy, jako např. Kanzashi, zvířátka z korálků, ukázky a workshop aikido nebo pletení čínských uzlů. Nebude chybět ani možnost vyzkoušet si yukatu či kimono, nebo se pokusit o malbu na vějíř. Na tyto dva workshopy je ovšem nutná rezervace (viz odkazy).

Na NatsuConu již také tradičně proběhne několik soutěží, a to konkrétně AMV soutěž, do které se můžete přihlásit ještě do 9. srpna (více informací zde), nebo také Cosplay soutěž či soutěž v karaoke (více informací pro obě soutěže zde). Pokud se toužíte předvést ve svých znalostech Go, můžete se také přihlásit do turnaje. Pro hudebně nadané bude samozřejmě k dispozici široká škála hudebních her, od klasických DDR po Para Para, BeatManii a mnoho dalšího.

Z filmů se například můžete těšit na Battle Royale (jež byl inspirací mnoho dalším autorům, např. i Hunger Games) nebo Mardock Scramble, animované akční drama. V sálu Edo bude ovšem možné vidět mnoho dalších věcí, více se můžete dozvědět v programu. Když už jsme u programu, letos byla zařazena nová sekce, která se zaměřuje na Koreu. V programu tedy můžete vidět barevně rozlišené přednášky, které se věnují jednotlivým zemím - červenou jsou označeny přednášky vztahující se k Japonsku, světle modrou pak Koreji. Legendu vidíte v záhlaví programu. Tento ročník se na NatsuConu objeví také zatím rekordní počet našich redaktorů, kteří na sebe vzali roli přednášejících: v programu je najdete pod jmény Tombac, Kwietitze, Zíza, Marťa, Mei, Rashida a Zoey.

Ať už se rozhodnete podpořit naše redaktory svou účastí na přednáškách, nebo vás dostatečně zaujal hlavní i doprovodný program NatsuConu 2015, neváhejte a kupte si vstupenku ještě dnes a to zde! Do konce července jsou vstupenky za nižší cenu, takže směle využijte této příležitosti. Doufáme, že se s mnohými z vás na NatsuConu uvidíme.

Novinky ohledně festivalu můžete sledovat buď na hlavní FB stránce NatsuConu, nebo na FB události k letošnímu ročníku.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9