Královský gardista namířil zbraň na asijského turistu

16:45 | 27.06.2015 Mei 0
Ve svých výrazných červených kabátech a černých kloboucích jsou vojáci královniny gardy ve Velké Británii často hlavním lákadlem pro turisty. Třeba jako tento.
Asijský turista se snažil pochodovat vedle vojáka královské gardy a přitom mu sáhl na rameno. Voják se v tu chvíli okamžitě otočil a namířil na turistu zbraň. Přitom zakřičel: „Ustupte od královské gardy!“ Turista okamžitě uskočil. Jeho přátelé, kteří celou situaci natáčeli, se tomu náramně smáli. Gardista tak turistu varoval, aby prokázal úctu ke strážcům Jejího Veličenstva. Pak zbraň složil a jakoby se nic nedělo, pokračoval dál ve své stráži. K této situaci došlo na nádvoří hradu Windsor ve Skotsku.
 
Armádní mluvčí k této situaci řekl: „Voják konal správně v rámci svých práv, když požádal člena veřejnosti, aby se vzdálil. Tudíž není důvod, aby čelil nějakým disciplinárním řízením nad tímto incidentem. Je zklamáním, že turista prokázal takovou neúctu k členovi královské stráže. Královská stráž je pod rozkazy k ochraně Jejího Veličenstva, paláce a místa své stráže. Vzhledem ke zvýšené bezpečností hrozbě a zvýšení incidentů ze stran veřejnosti vůči členům královské stráže, jsme dali mezi stráž a veřejnost bariéry, abychom takovým incidentům zabránili.“ Informoval o tom The Guardian.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9