Měsíc čínské kultury 2014 již klepe na dveře

18:00 | 15.10.2014 Erik 1
Od 20. října se v Olomouci můžete těšit na další ročník oslav Měsíce čínské kultury, který přinese krom zajímavých přednášek a workshopů také Filmovou cestu Čínou a závěrečný koncert rockové revival band Kungpao.
Měsíc čínské kultury 2014
Měsíc čínské kultury 2014 FOTO: Shutterstock.com
Měsíc čínské kultury (MČK) pořádá letos Konfuciova akademie v Olomouci od 20. října do 12. listopadu, kdy můžete navštívit celkem 12 zajímavých a různorodých akcí. Kromě již tradičního workshopu vaření čínské kuchyně, který si vezme na paškál opravdu tradiční kuřecí kung-pao, si také můžete zkusit namalovat některou z čínských masek pekingské opery.

Ve filmovém sále olomouckého Konviktu a v kině Metropol na vás bude čekat široký výběr čínských filmů mezi kterými najdete jak historická či soudobá dramata, tak dobrodružné snímky a komedie. Hned druhý den po zahájení je připraven Nebeský oceán, po němž se budou servírovat další skvělé kousky stříbrného plátna : Ztraceni na cestě, Vyvěste červené lampiony, Mulan, Zbytečná krutost a Láska na celý život.

V rámci programu se uskuteční i dvě přednášky. První z nich se vydá po stopách čínské a pekingské opery a provede vás její historií, symbolikou a leckdy překvapivými zvláštnostmi. Druhá přednáška nazvaná Mezi zpravodajstvím a ideologií se bude týkat reportérství v Číně. Závěrečnou tečkou pak bude koncert čínské rockové revival band Kungpao.

Konfuciova akademie Univerzity Palackého v Olomouci pořádající MČK je první pobočkou svého druhu v České republice a spadá do sítě Konfuciových akademií po celém světě, které mají své centrum v Pekingu a zřizuje je čínská kancelář Hanban. Kromě jazykových kurzů zajišťuje i kurzy související s Čínou a čínskou kulturou, jako je hra na hudební nástroj erhu, kaligrafie, workshopy čínské kuchyně a jiné. Hlavním posláním všech Konfuciových akademií je šíření a zpřístupňování čínské kultury veřejnosti. Letos na podzim se otvírá druhá pobočka Konfuciovy akademie v Praze.

A zde je k nahlédnutí kompletní program MČK:


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9