Výtvarná soutěž o nejoriginálnější čínskou masku

18:00 | 16.10.2014 Erik 3
Při příležitosti oslav Měsíce čínské kultury připravila Konfuciova akademie ve spolupráci s AsianStyle výtvarnou soutěž, jejímž motivem bude slavná čínská opera a její masky. Popusťte uzdu své tvořivosti a fantazii!
Pekingská opera
Pekingská opera FOTO: Shutterstock.com
Měsíc čínské kultury pořádá Konfuciova akademie Univerzity Palackého každoročně na určité téma. A jedním z těch letošních je právě čínské operní umění. Název samotné výtvarné soutěže je proto „Nejoriginálnější čínská maska“. A jaké je její zadání?

Úkolem účastníků bude vytvoření práce, která je inspirována čínskou operní maskou. Není stanoveno žádné omezení, co se týče formy zpracování, a každý tak má možnost si vybrat svou nejoblíbenější techniku nebo dokonce experimentovat s několika najednou. Je libo pastel, olej nebo akvarel? Žádný problém! A co takhle pokusit se o klasickou malbu tuší? Nebo popustit kreativitě uzdu úplně a nechat masku vystoupit z podkladu pomocí papírmašé? Pro vítěze budou připraveny velmi zajímavé ceny, takže určitě neváhejte!

Své práce budete mít možnost posílat do 30. listopadu 2014 na adresu:

Konfuciova akademie
Karlovo náměstí 317/5
120 00 Praha 2

Všechna obdržená díla budou po uzávěrce vystavená ve speciální události na Facebooku, kde budou moci všichni veřejně hlasovat pro nejoblíbenější výtvor. Další tři vítěze zvolí odborná porota poslední týden v listopadu, kdy také dojde ke slavnostnímu vyhlášení.

Každé dílko označte prosím jménem a adresou, jinak je nebude možné zařadit do soutěže. Odevzdáním své práce pak souhlasí autor se zveřejněním díla a také základních osobních údajů (jméno, příjmení, město).

Soutěž najdete také jako událost na Facebooku, kde se budete postupně dozvídat další podrobnosti a třeba i náměty pro svá díla.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9