Korea je ideálním místem pro cizince začínající s podnikáním

17:00 | 11.12.2013 Peťul_TripleS 0
Proč je Korea skvělé místo pro ty, kteří chtějí založit podnik v oblasti informačních a mobilních technologií? O tom se dozvíte v tomto článku, stejně jako to, že to neplatí to jen pro místní, ale i zahraniční investory.
Busan
Busan FOTO: mrwallpaper.com
Ludolf Ebner-Chung, zakladatel a generální ředitel společnosti Naldo, online rychlých dodacích služeb, řekl, že rozběhnout společnost v Koreji může být lepším kariérním krokem než pracovat na konglomerátu, zejména pro cizince.

„Pro nový podnik zaměřený na informační a mobilní technologie je Korea jedním z ideálních obchodních míst, které nabízejí širokou základnu sofistikovaných zákazníků, různorodý trh práce a dobře organizovaný finanční systém,“ řekl Ludolf Ebner-Chung v rozhovoru pro Korea Herald.


Ludolf Ebner-Chung

Není snadné založit firmu, ale může se to stát opravdu rychle v Koreji, v zemi, kde „ Je internet rychlý a vy můžete najít vývojáře do 24 hodin.

Jedinou nevýhodou je právní systém v Koreji, který je stále nejasný a těžko pochopitelný ve srovnání s německými „jednoznačnými“ pravidly.

Ebner-Chung, který se narodil německému otci a korejské matce, řekl, že cizinci by mohli zažít omezenou dostupnost a nedostatek přizpůsobení při práci pro korejské konglomeráty.

Pracoval jsem ve velkých společnostech jako LG Electronics a NCsoft, kde jsem si uvědomil, že tu byly úrovně, kterých jsem nemohl tak snadno dosáhnout vzhledem ke své nekorejské národnosti,“ řekl Ebner-Chung.

Bývalý generální ředitel Yogiyo, společnosti s mobilním rozvozem jídla, řekl, že Korea rovněž nabízí lepší prostředí pro začínající podniky, neboť je země vlídnější k cizincům a to zejména ve srovnání se sousedními zeměmi, jako je například Japonsko.

„Japonská kultura má sklon vymezit jasná ohraničení mezi Japonce a cizince, což není případ tady v Koreji,“ řekl Ebner-Chung, který několik let strávil v Japonsku před příchodem do Koreje.

Nicméně riskantní podnikání není přednostní volbou v zemi, i přes několik úspěšných případů.

„To je důvod, proč Korea potřebuje mít více obchodních superstar jako Kim Bum Seka, generálního ředitele sociálního obchodu Coupang,“ řekl.

„Lidé se pak dozví, že se nemusí nutně připojit k Samsungu, Hyundai nebo státním bankám, aby se stali dalším Stevem Jobsem nebo Markem Zuckerbergem.“

FOTO & ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9