Mnoho Korejců vnímá seznamování online negativně

13:00 | 13.07.2019 Eunka 1
V dnešní uspěchané době není lehké najít lásku. Zkoušeli jste někdy online seznamky? Zajímá vás, jak na vztahy přes internet pohlíží svobodní Korejci? Nedávný průzkum napoví.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Nedávný průzkum ukázal, že 6 z 10 svobodných mužů a žen v Koreji pohlíží na seznamování a randění online negativně. 

Průzkum provedla seznamovací agentura Duo a zúčastnilo se ho 387 svobodných lidí (183 mužů a 204 žen). Přesně 65,9% respondentů uvedlo, že mají negativní názor na seznamování přes internet. Výsledky ukázaly, že by se tak nechtělo seznámit 82,8% žen a 47% mužů.

Kde se nezadaní Korejci na netu nejčastěji seznamují nebo randí? Zhruba 35,9% používá sociální sítě všeho druhu, 29,7% různé komunity, 15,5% sází na seznamovací aplikace a 12,4% dokonce na hry.

Na otázku, jaké výhody má seznamování online, 39,5% respondentů odpovědělo, že se cítí méně pod tlakem. Poté následovaly šance seznámit se s různými lidmi (27,9%) a příležitost setkat se s lidmi, kteří mají podobné zájmy (23,5%).

Hovořilo se však i o nevýhodách. Mezi ty patřily strach ze setkání, protože by člověk mohl být snadno vystaven trestnému činu, např. znásilnění, sexuální obtěžování atd. (39,8%), to, že seznámení přes net je takové mělké a nezávazné, a nakonec se mnozí báli, že by na ně ten druhý mohl pohlížet špatně nebo by zapůsobili špatným dojmem (12,9 %).

A jak jste na tom se seznamováním online vy?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9