Jižní Korea varuje před novou vlnou případů Covid-19

09:00 | 15.05.2020 choi1taehee 0
Jižní Korea ve středu informovala o 26 nových pacientech infikovaných Covid-19. Předpokládá se, že nové infekce jsou spojené s kluby a bary v Soulu, protože došlo k jejich znovuotevření. Zdravotní úřady se snaží kontrolovat nové vzplanutí COVID-19.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: koreatimes.co.kr
Podle Korejských center pro kontrolu a prevenci nemocí (dále jen KCDC) se nyní počet infikovaných v Jižní Koreji zvedl na 10 962.

Počet případů spojených s bary a kluby v populární čtvrti Itaewon (Soul) překonal 100 a tento rostoucí počet vede k obavám nad možnou novou vlnou virových infekcí v zemi.
 
Jižní Korea zaznamenávala od poloviny dubna méně než 15 případů COVID-19, přičemž počet domácích infekcí v některých bodech dokonce klesl na nulu.

Počet nových nových případů se však za poslední tři dny pohyboval kolem 30. Země zaznamenala neočekávaný nárůst v případech pocházejících ze zábavních zařízení, přičemž byly hlášeny také sekundární a terciární infekce (pacienti se nakazili podruhé, či dokonce potřetí – pozn. redakce).

Dovážené případy, které byly v posledních dnech největší hrozbou pro karanténní operace Jižní Koreje, jsou nyní méně znepokojivé, ačkoli země ohlásila další čtyři takové případy.
 
Počet úmrtí v Jižní Koreji se podle KCDC vyšplhal na 259. Riziko úmrtnosti dosáhlo 2,36%.
Celkový počet lidí propuštěných z karantény po úplném zotavení činil 9 695, což je o 25 více než předchozí den, čímž se míra zotavení v zemi zvýšila na 88,4%.

Poté, co Jižní Korea vyrovnala křivku COVID-19, rozhodla se minulý týden pro postupný návrat do normálního života. Započala normalizace veřejných zařízení a dalších podniků, pod podmínkou, že dodržují základní hygienická opatření.
 
Ale kvůli nedávnému nárůstu infikovaných se země rozhodla o týden posunout znovuotevření škol, takže studenti se do školy budou vracet ve fázích až od následující středy.
 
Soul a další městské vlády vydaly správní příkaz, který zakazuje shromažďování se v zábavních zařízeních, de facto instrukce, která donutila majitele klubů a barů, aby pozastavili své podnikání.

ZDROJ: koreatimes.co.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9