Soul vytváří program Sdílených kampusů středních škol

13:00 | 07.12.2019 choi1taehee 0
Jižní Korea se neustále snaží upravovat systém vzdělávání, aby měla co možná nejlepší vzdělávací výsledky na světě. Nyní přišel na řadu návrh Sdílených kampusů středních škol. O co přesně v tomto programu jde? To se můžete dočíst níže v článku.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: koreabizwire.com
Soulská metropolitní vláda plánuje zavést nový program, který by shromáždil tři až pět středních škol v jedné oblasti a řídil je jako jedinou vzdělávací instituci podobné univerzitě.

Soulský metropolitní úřad pro vzdělávání (dále jen SMOE) oznámil, že příští rok začne testovat program na několika místech v Soulu s cílem vytvořit do roku 2024 sdílené kampusy pro střední školy v každém z 25 okresů.
 
SMOE plánuje investovat v průměru 170 milionů wonů (3 300 000 Kč) do každé školy, která se zúčastní programu Sdílení kampusů. Program umožní třem až pěti středním školám, které se nachází maximálně 30 minut chůze od sebe, navzájem sdílet přednášky a hodiny.
 
Školy, které se zúčastní programu Sdíleného kampusu, vypracují osnovy a informace o oborech a specializaci školy, jak je stanovily školské úřady. Následně převezmou roli podobnou vysokým školám a univerzitám.
 
Pro studenty bude tak snazší absolvovat volitelné kurzy, protože mohou hledat přednášky na jiných školách, které jsou součástí programu sdíleného kampusu, pokud je neposkytuje jejich vlastní škola. Školy ve sdílených areálech budou moci snadněji vytvářet kurzy malých skupin s menším počtem studentů, což lépe zajistí studentům právo zvolit si přednášku, kterou preferují.
 
Po zavedení nového vzdělávacího programu v roce 2015 mohou studenti absolvovat různé volitelné kurzy bez ohledu na jejich hlavní obor studia.
 
Školy však neochotně otevírají volitelné předměty, protože jim chybí učitelé s odpovídajícím vzděláním, a kurzy s několika studenty je obtížné hodnotit relativním hodnocením.

„Sdílené kampusy budou fungovat jako spojnice pro propojení systému kreditních bank pro střední školy, který vstoupí v platnost v roce 2025," uvedl úředník SMOE.

Co si myslíte o této novince v Jižní Koreji? Ocenili byste takovou změnu i v České republice?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9