Zahraniční studenti se teď v Koreji cítí izolovaní

13:00 | 19.09.2020 Eunka 0
Mnozí zahraniční studenti se po vypuknutí koronaviru cítí v Jižní Koreji sociálně izolovaní. Chybí jim společnost a rodina. Většinou si musí vystačit sami se sebou.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pxfuel.com
Ministerstvo školství oznámilo, že v loňském roce v Jižní Koreji pobývalo 160 000 zahraničních studentů, přičemž většina z nich stále pobývá v zemi navzdory pandemii.

"Moji rodiče mě měli navštívit toto léto, ale museli jsme to zrušit, když se pandemie zhoršila," řekl výměnný student z Německa. "Poté jsem plánoval, že navštívím Německo letos na Vánoce, ale to je také velmi nepravděpodobné kvůli karanténní politice při opětovném vstupu do Jižní Koreje," dodal.

"Nemůžu se bavit s přáteli. Nemůžu ani jít do restaurace nebo kavárny. Dokonce i škola pořádá jen online přednášky. Nemohu nic dělat, a to je depresivní, " řekl jeden student ze Spojených států.

Zahraniční studenti také bojují s negativním vnímáním vůči cizincům, které se šíří po vypuknutí koronaviru. "Nikdo nechtěl sedět vedle mě v metru nebo v jiných prostředcích veřejné dopravy od té doby, co v Itaewonu vypukl koronavirus. Bylo to docela hrozné," přiznal další výměnný student.

"I když chápu, že Korejci mají negativní postoje k lidem z Číny, stále si to vybírá daň na lidech, jako jsem já," řekl jeden čínský student. "Mám ale v úmyslu dodržovat zde uvedená pravidla a předpisy. Pak jsem si jistý, že se věci budou vyvíjet k lepšímu."

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9