Korejské Nanum centrum napomohlo 1 500 pejskům k adopci

13:00 | 17.05.2020 Xiunka 0
V Koreji bylo před pár lety zřízeno speciální psí výcvikové centrum, které napomáhá opuštěným psům k adopci.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek FOTO: pexels.com
Provincie Gyeonggi v Koreji oznámila, že prostřednictvím psího výcvikového centra Nanum našlo domov nad 1 500 opuštěných pejsků. Zpráva přichází šest let a šest měsíců po přijetí prvního psa v centru a čtrnáct měsíců po adopci v pořadí tisícího psa v únoru 2019. Psí výcvikové centrum bylo v městě Hwaseong založeno v březnu 2013.

Centrum se skládá z administrativní budovy a dvou ochranných zařízení, které pojmou až 110 psů. Ročně je centrum schopno k adopci vyslat 400 psů.

Počínaje dvanácti psy na začátku provozu došlo v roce 2017 k adopci 233 psů. O rok později bylo adoptováno 292 psů a v loňském roce 335. Letos bylo adoptováno již 204 pejsků a 27. dubna byla překonána hranice 1 500.

Žena, která z tohoto centra psa adoptovala, prohlásila: „Líbilo se mi, že centrum školí hygienu a cvičí psy, než je pošle k adopci.“

Všichni psi jsou v centru pod veterinárním dohledem. Školitelé psů nabízející služby, co se týká zdravotních a výcvikových otázek. Potencionální majitelé, kteří se obávají případné alergie anebo zvládnutí psa, nemusí mít obavu. Výcvikové centrum spustilo dvoutýdenní zkušební dobu, aby se zjistilo, zda se pes dobře přizpůsobuje novému okolí a majitel si s ním rozumí. Pokud ne, psa může vrátit.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9