Korejští majitelé ′nebezpečných′ psích plemen to nebudou mít snadné

13:00 | 08.05.2020 Xiunka 0
Pes je neodmyslitelným přítelem člověka. V Koreji budou od příštího roku určitá plemena označena za nebezpečná, díky čemuž hrozí i vězení.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com

Majitelé určitých psích plemen v Koreji si budou muset zřídit všeobecné pojištění, aby tak vyrovnali případné fyzické nebo majetkové škody, které vzniknou od února příštího roku. V nadcházejících dnech budou uskutečněny rozsáhlé kampaně, aby se tato důležitá novinka dostala do povědomí lidí.

Nový zákon o ochraně zvířat, který vstoupí v platnost v únoru příštího roku, stanoví, že si majitelé tosa inu, amerického pitbulteriéra, stafordšírského bulteriéra, rotvajlera a dalších plemen označených jako 'nebezpečné', zřídili všeobecné pojištění. Vláda plánuje vyrukovat s nařízením, které stanoví pojistné krytí, jeho limity a data vypršení platnosti.

Majitelé těchto psích plemen budou povinni zdržovat se se svým mazlíčkem po celou dobu vycházky. Psi budou muset být připoutáni na vodítko a mít náhubek. Rovněž se bude zakazovat vstup do dětských center, mateřských a středních škol. Dále budou muset majitelé absolvovat tříhodinový kurs o výchově nebezpečných psů. Jakékoliv porušení bude potrestáno pokutou do maximální výše 3 milionů wonů (cca 61 000 CZK).

Pokud psi způsobí smrt člověka na základě porušení bezpečnostních opatření, jejich majitelé budou potrestání odnětím svobody až po dobu tří let nebo pokutou do 30 milionů wonů. V případě, že pes způsobí člověku poranění, jeho majiteli hrozí vězení po dobu dvou let nebo pokuta do 20 milionů wonů.

Co na celou záležitost říkáte?

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9