Korejští lékaři nemají dostatek času na konzultace s pacienty

18:05 | 26.02.2020 Xiunka 0
Kolik minut si myslíte, že stráví pacient v Koreji návštěvou lékaře? Jsou lékaři se svou prací spokojeni?
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com

InterMD, webová stránka věnující se lékařům, provedla výzkum, do kterého zapojila 1002 praktických lékařů. Až 60,7 % z nich uvedlo, že nemá dostatek času na konzultace a následnou léčbu pacientů. Na otázku, kolik času stráví s jedním pacientem, bylo nejčastější odpovědí 'tři až pět minut' a to až ve 40,8 % případech. Pouze 6,9 % zapojených lékařů do průzkumu uvedlo, že stráví s jedním pacientem více než 10 minut.

Ačkoliv jsou lékaři se svou prací spokojeni, výsledky průzkumu ukazují, že jsou tlačeni časem a přepracovanost jim není cizí. Děsivá je skutečnost, že 82,6 % z nich trpí syndromem vyhoření. Pokud jde o důvody, tak nejčastější zmiňovanými odpověďmi bylo: příliš mnoho pacientů, zhoršující se pracovní prostředí, noční, a to i přes svátky, pokračující práce i po odchodu z pracovních prostředí, dlouhá pracovní doba a nedostatek spánku, nadměrné požadavky pacientů a nedostatek pracovní síly.

Nicméně lékaři obecně dle průzkumu považují pracovní dobu a vytížení za přiměřené a odůvodnitelné. Až 57,7 % lékařů má pocit, že pracovní doba je přiměřená, zatímco 55 % tvrdí, že jejich současná pracovní zátěž je dostatečná.

Zapojení lékaři předpovídají, že v budoucích pěti letech na tom budou ještě hůře. Pouze 15,3 % z nich uvedlo, že jejich spokojenost s prací vzroste.

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9