Korejští studenti, kteří snídají, se podle průzkumu lépe učí

13:00 | 09.11.2020 Eunka 0
Správa pro rozvoj venkova oznámila, že ve společné studii s Korejským institutem pro výzkum potravin, snídaně lépe zajišťuje stabilitu, zvyšuje kapacitu učení a podporuje fyzické zdraví teenagerů.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Výzkumný tým provedl studii u 81 dospívajících z provincie Severní Jeolla, kteří byli rozděleni do tří skupin. Jedna skupina dostala snídani v korejském stylu a druhé skupině dali snídani v západním stylu. Poslední skupině nebyla nabídnuta žádná snídaně. Jaké byly výsledky?

Studie probíhala po dobu 10 týdnů, poté výsledky ukázaly, že skupina, která měla snídani v korejském stylu, vykazovala nejvyšší úroveň stability a schopnosti učení. Analýza skupiny, která měla snídani v korejském stylu, ukázala, že hladina neurotransmiterů, jako GABA (11,4%), dopaminu (13%) a neurotrofických faktorů odvozených z mozku (25,5%), byla vyšší než u skupiny, která snídani úplně vynechala.

Elektroencefalogram prováděný k měření úrovně psychologického zdraví ukázal, že alfa vlny mozku, ukazatele stability a klidu a beta vlny, ukazatele pozornosti a koncentrace, ve skupině, která měla snídani v korejském stylu, předčily skupinu, která snídani vynechala o 30 procent. 

Klinické indexy používané k analýze metabolických syndromů včetně obezity ukázaly, že skupina, která měla snídani v korejském stylu, měla nižší hladiny tělesného tuku, inzulínu nalačno a inzulínové rezistence než skupina, která snídani vynechala.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9