Systém kreditů na středních školách v Koreji se rozšíří

13:00 | 22.01.2020 Xiunka 0
Čím dál tím více středoškoláků má v Koreji možnost již během studia střední školy se více zaměřit na budoucí profesní dráhu.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek FOTO: pexels.com
V loňském roce řada korejských středních škol experimentovala se systémem kreditů. Ministerstvo školství uvedlo, že bylo dosaženo významných výsledků v oblasti inovace ve třídách. Systém kreditů na středních školách se velmi podobá tomu vysokoškolskému. Studenti středních škol si mohou volit předměty podle svých schopností a pravděpodobné profesní dráhy.

V letošním roce plánuje Ministerstvo školství rozšířit počet škol, kde výuka probíhá prostřednictvím kreditního systému.

Jako příklad se uvádí Střední škola Macha v Yeongwol County v provincii Gangwon, kterou navštěvuje pouze 35 studentů. Škola vedla společný vzdělávací program s nedalekou střední školou, vzdálenou 30 minut jízdy autem. Střední školy tak studentům poskytovaly různé volitelné předměty. V rámci společného vzdělávacího programu, který se konal každý pátek, mohli studenti obou škol absolvovat různé předměty. Například čínštinu, japonštinu, psychologii, pedagogiku a také kurz baristy.

Kromě základních předmětů, jako je korejština, angličtina a matematika, mohli studenti navštěvující střední školy se systémem kreditů, volit druhý jazyk a pokročilé předměty. Otevřeny byly také svobodná umění, což jen rozšířilo zaměření studentů.

Dle průzkumu si v loňském roce o 19,6 % studentů volilo více předmětů a o 37,3 % více odborných předmětů, ve srovnání se středními školami, kde systém kreditů neprobíhal.

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9