Jižní Korea je na druhém místě ve světovém vzdělávání

20:27 | 13.02.2013 Mei 9
Vzdělávací servisní společnost Pearson se ve svém průzkumu zaměřila na supervelmoci v oblasti vzdělávání ve světě. Jižní Koreu společnost zařadila na druhé místo za Finsko. Následují další asijské země.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Shutterstock.com
Tento průzkum byl sestaven do globální ligové tabulky, do níž byly země zařazeny na základě úrovně matematiky, gramotnosti a vědy na základních a středních školách. Byly zde také zahrnuty podpůrné údaje jako například počet přijímaných studentů, počty absolventů, velikost škol, počet studentů pokračujících na střední a vysoké školy a také pohled na učitele a rodiče mezi roky 2006-2010.
 
Jižní Korea byla následována Hongkongem, Japonskem a Singapurem, které uzavírá tuto vrcholnou pětici, které dominují asijské země.
 
Hlavní vzdělávací poradce společnosti Pearson v rozhovoru pro BBC uvedl: „Úspěšné země dávají učitelům vysoký status a mají ‚kulturu‘ vzdělávání.“
 
Reportáž BBC poukazuje na velké rozdíly mezi Jižní Koreou a Finskem, ale zdůrazňuje sociální přesvědčení těchto zemí, že je důležité klást důraz na význam vzdělávání a na jeho morální účel.
 
Agentura Pearson také uvedla, že finanční odměny pro učitele výsledky studentů neovlivňují.
 

ZDROJ: 24-7kpop.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9