Kolik volného času má průměrný korejský student?

13:00 | 01.05.2020 Eunka 0
Korejští studenti jsou velmi zaneprázdněni studiem. Mají však i nějaký volný čas? Jak ho tráví? Na to odpověděl nedávný průzkum provedený mezi žáky základních, nižších středních a středních škol.
Korejští žáci
Korejští žáci FOTO: wikimedia.org
Nedávná studie odhalila, že 43 procent žáků základních, nižších středních a středních škol v Jižní Koreji strávilo každý den loňského roku méně než dvě hodiny volnočasovými aktivitami. Ministerstvo pro rovnost pohlaví a rodinu v pondělí 27. dubna zveřejnilo v rámci průzkumu "Youth Statistics 2020" studii, v níž shromáždilo statistické údaje za minulý rok.

Zpráva ukázala, že většina žáků základních a středních škol měla během týdne pouze jednu až dvě hodiny volného času. Data rovněž ukázala, že 43,4 procent studentů strávilo méně než dvě hodiny volnočasovými aktivitami, což je o 0,8 procentního bodu méně než v předchozím roce.

Tento trend se stal ještě zřetelněji patrným s přechodem do vyšších ročníků základní školy (35,4 procenta), poté při nástupu na nižší střední školy (37,6 procenta) a na střední školy (55,2 procenta).

Jak studenti a mladí lidé volný čas nejraději trávili? Většina mladých lidí ve věku od 13 do 24 let hrála počítačové hry nebo používala internet (74,4 procent ve všední dny, 67,3 procent o víkendech). Zhruba 58,5 procent studentů chtělo ve volném čase cestovat. V loňském roce strávili teenageři každý týden na internetu v průměru 17 hodin a 33 minut, což je přibližně 2 hodiny a 30 minut denně.

Ne všichni žáci se však na internetu věnovali pouze zábavě a hraní her. Mnozí používali internet pro komunikaci (98,6 procenta), získávání informací (96 procent) nebo studium (83,5 procenta).

Bylo zjištěno, že 8 z 10 žáků základních škol a více než 99 procent nižších středních a středních škol používalo sociální sítě a aplikace jako KakaoTalk, Facebook, Messenger a Line. Podíl těch, kteří používali sociální média, jako je Facebook, KakaoStory a Instagram, byl vysoký mezi žáky nižších středních škol (70%) a středoškolskými studenty (77,9%) a také vysokoškoláky (88,7%). Pokud jde o žáky základních škol, sociální média používalo pouze 26,8 procent z nich.

Zhruba 9 z 10 žáků základních, nižších středních a středních škol (88,3 procent) si myslí, že by se měli také účastnit společenských debat o různých sociálních a politických otázkách, zatímco 7 z 10 (70,7 procent) nesouhlasilo s názorem, že by se mladí lidé měli rozhodovat podle rad jejich rodičů nebo učitelů, protože jim chybí schopnost činit rozhodnutí.

Téměř všichni studenti základních, nižších středních a středních škol si mysleli, že všichni muži a ženy by měli mít nárok na rovnost. Povědomí veřejnosti o rovnosti žen a mužů se každým rokem zvyšuje. Studenti by si také přáli mít více volného času.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9