Přijďte se podívat na kousek Asie do pražského kina Bio Oko!

13:00 | 29.09.2019 TerkaS 1
V rámci Dne české animace 2019 budou promítány v premiéře hned dva filmy z dílen asijských animátorů! Můžete se těšit na japonský snímek Skromní hrdinové a korejskou komedii Skončím prostě na ulici. Více se dozvíte v našem článku.
Den české animace 2019
Den české animace 2019 FOTO: Anifilm
Baví vás animované filmy a zároveň se zajímáte o Asii? Spojte příjemné s užitečným a navštivte 15. října pražské kino Bio Oko, kde se bude konat Den české animace 2019. Součástí projekce budou i dva snímky asijských animátorů. Upozorňujeme, že kapacita kinosálu je omezená, a proto bude nejjednodušší zarezervovat si vstupenky na pokladně kina či na webu.

Jako první se vám představí snímek Skromní hrdinové, který má na svědomí nové japonské animační studio Ponoc. Založil ho Yoshiaki Nishimura (Hrob světlušek, Příběh o princezně Kaguje), jenž byl již dvakrát nominovaný na Oscara, a přizval do něj spoustu animátorů, kteří pracovali v mnohem známějším studiu Ghibli. Debutový film Mary a čarodějná květina zajistil studiu úspěch a nyní se představuje s titulem Skromní hrdinové. Jde o film složený ze tří povídek, které vytvořili největší esa současné japonské animace.

Kanini & Kanino (režie: Hiromasa Yonebayashi) vypráví příběh dvou krabích sourozenců, kteří se vydávají na velké podvodní dobrodružství, aby našli svého otce. Druhá povídka Život neprohrává (režie: Yoshiyuki Momose) pojednává o osmiletém Šunovi, který se musí vypořádat s životu nebezpečnou alergií na vejce. Hrdina v takřka Kafkovské povídce Neviditelný (režie: Akihiko Yamashita) bojuje s vlastní méněcenností a nezájmem společnosti o svou osobu. Všechny 3 povídky zobrazují hrdinství každodenních životů v dechberoucích vizuálech plných akce, lidského dramatu a fantazie. V projekci ho bude ve 20:30 doprovázet snímek Sh_t happens od Dávida Štumpfa a Michaely Mihályi.


A hned po něm se budete ve 22:00 chytat za bránice u komedie Skončím prostě na ulici, za nějž sii minulý rok odnesl cenu za nejlepší celovečerní film pro dospělé korejský animátor Lee Yongsun. Příběh sleduje cestu muže jménem Oh Junkoo, který se rozhoduje mezi tím, jestli má následovat svůj sen a stát se hercem, nebo se soustředit na kariéru učitele, díky které uživí svou rodinu. Tohle je ovšem nejmenší z problémů hlavního hrdiny. Oh čelí vážné morální pochybnosti a musí se rozhodnout, jestli se má podle ní řídit, nebo riskovat ztrátu práce. Tento film je nízkorozpočtovou prvotinou mladého indie animátora z Jižní Koreje. Snímek rezonuje sardonickým humorem, který divákovu pozornost strhne k odlišným animačním technikám tohoto umělce.
Neváhejte a určitě běžte oba snímky zhlédnout. Ve foyer kina bude od 13:00 do 16:30 probíhat Den otevřených dveří šesti kateder animace, na který je vstup zdarma.

ZDROJ: anifilmdistribution.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9