Sexuální výchova v korejských školách se změní

13:00 | 01.07.2019 Eunka 1
Měli jste ve škole sexuální výchovu? Bavila vás a dozvěděli jste se vše, co jste potřebovali? V Koreji prochází sexuální výchova mnoha změnami. Více si povíme v článku.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: The People Speak!/flickr.com
Řada sexuálních trestných činů a zintenzivnění diskriminace na základě pohlaví, vede k tomu, aby se sexuální výchova v Koreji změnila. V současné době by měla zahrnovat genderové diskuse, což nutí odpovědné pracovníky a učitele k tomu, aby změnili a přizpůsobili učební osnovy.

Dříve byla sexuální výchova v Koreji omezena pouze na znalosti o těhotenství a plodu rostoucím v matčině děloze. Hovořilo se i o potratech, což bylo zobrazováno děsivými znázorněními plodu prchajícího před různými chirurgickými nástroji.

Genderová výchova nebo vzdělávání zaměřené na genderovou rovnost, je novou formou sexuální výchovy, která neomezuje pohlaví a nediskriminuje je. Vznikají také nové společnosti, které se specializují na systematické genderové vzdělávání a na řešení trestných činů z nenávisti i jiné sociální problémy. Jednou z nich je Unicorn, jejíž ředitelka prohlásila: "Sexuální výchova se doposud zaměřovala spíše na anatomii. Genderová výchova by se měla zaměřit na emoce a komunikaci vyplývající z lidských vztahů."

Předmět zaměřený na zdraví (u nás se mu říkalo zdravověda) jako jediný nabízí sexuální výchovu. Bohužel je v Koreji pouze volitelný. Podle Fóra pro vzdělávání v oblasti zdraví vede tento předmět pouze 39,7% středních škol v Jižní Koreji.

I to by se mělo změnit. Cha Mi-hyang, prezident Národní asociace učitelů zdravovědy prohlásil: "Tento předmět by se měl stát povinným a všichni pracovníci v oblasti vzdělávání by měli být řádně obeznámeni s tím, že zdravotničtí instruktoři a učitelé vedou sexuální výchovu pečlivě a důsledně."

Co si o této věci i změnách myslíte vy? Jak by měla sexuální výchova vypadat podle vás?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9