Z opuštěné korejské školy se stala tělocvična

13:00 | 11.04.2021 Eunka 0
Opuštěná školní budova, přesněji bývalá sřední škola Kiheung, byla zrekonstruována na tělocvičnu pro studenty.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Líbilo by se vám, kdyby vám ze školy udělali tělocvičnu? Věřím, že mnohý student by radostí zaplesal, ovšem zas tak často se to nestává. Přesto se v Jižní Koreji z jedné opuštěné školy stala tělocvična pro veřejnost.

Provinční úřad pro vzdělávání v Gyeonggi oznámil v úterý 6. dubna otevření Studentského sportovního centra v Yonginu, jižně od Soulu, které je přístupné všem studentům z provincie. Centrum se skládá ze čtyřpodlažní budovy o celkové ploše 6495 metrů čtverečních, ve které je mimo jiné i 22 tříd.

Jedná se o první opuštěnou školní budovu v zemi, která byla zrenovována na tělocvičnu a vrácena do užívání studentům. Opuštěná školní budova, která bývala domovem střední školy Kiheung, dokud se v únoru 2019 nezavřela kvůli nedostatku studentů, byla po 12 měsících výstavby konečně přestavěna na nové vzdělávací zařízení.

Kromě různých sportů jako je basketball a fotbal, si zde studenti mohou zaběhat nebo třeba zajezdit na rotopedech, a jsou jim k dispozici také fotoaparáty, projektory a další digitální zařízení k výuce.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9